Аналіз ринку столичної житлової нерухомості від інвестиційно-девелоперської компанії UDP 30/09/2016

До списку новин

Аналітичний відділ компанії UDP підвів підсумки за три квартали 2016 року по ринку житлової нерухомості в столиці. Незважаючи на спад економіки і нестабільну військово-політичну ситуацію в країні, ринок продовжує розвиватися, а кількість нових пропозицій для покупця тільки зростає. Далі коротко про основні висновках:

 - в структурі пропозиції з початку 2016 року впевнено лідирує економ-клас житла з найбільшою долей- 44%. За ним слідує бізнес-клас, загальна кількість пропозицій якого становить 34% в столиці. На третьому місці комфорт-клас житла - 13% і замикає структуру пропозицій преміум-клас, частка якого становить 9%;

- за перше півріччя 2016 року стартував продаж в 32 об'єктах столиці. Структура нової пропозиції для покупців житла в столиці в цьому році виглядає наступним чином: економ-клас - 40%, бізнес-клас - 38%, комфорт-клас - 22%. Нових об'єктів в сегменті преміум в столиці за вказаний період не з'явилося. Всього обсяг пропозиції первинного ринку поповнився більш ніж на 11 тис. Квартир, не рахуючи запуску нових черг давно будуються комплексів;

- на сьогоднішній день на первинному ринку столиці присутні 20 комплексів, які позиціонуються забудовниками як преміум-клас. Саме в цих об'єктах, на думку аналітиків компанії, стабільніше всього тримається ціна в перерахунку на іноземну валюту (дол. США). А на прикладі РК компанії UDP «Бульвар Фонтанів» потрібно сказати і про збільшення ціни на 7,4% з початку 2016 року в доларовому зквіваленте. Це ще раз підкреслює той факт, що на ринку є стабільний попит з боку вузького сегмента покупців нерухомості преміального класу;

- в 1 півріччі 2016 року на ринок вийшли 12 нових комплексів бізнес-класу. 9 з них - у Печерському та Шевченківському районах, і ще 3 - в інших районах столиці. 20 нових комплексів економ- і комфорт-класу вийшли в продаж в різних районах столиці, крім Печерського та Шевченківського - де традиційно пропонують бізнес- і преміум-клас.

Аналітики компанії також відзначають в звіті, що реакція компаній-забудовників на коливання курсу, яке було викликано падінням національної валюти в середині серпня 2016 року, залежала найчастіше від ліквідності об'єктів нерухомості компаній. Якщо комплекси продаються, забудовники підтягують ціни слідом за курсом, або прирівнюють до курсу. Якщо продажу не задовільні, деякі забудовники намагаються ціновими методами активізувати попит - знижуючи ціну, оголошуючи про старт акцій, знижуючи ціновий діапазон в доларах і навіть іноді в гривні, пропонуючи нові черги за ще нижчою ціною.


У компанії також відзначають, що за вказаний період, в відділах продажів ЖК UDP зберігається стабільний середній показник продажів квартир в місяць і він більше, ніж в 2015 році. Якщо динаміка збережеться, в кінці року можемо говорити про збільшення середнього показника продажів квартир в ЖК компанії до 35%, в порівнянні з 2015 роком.

Довідка про компанію:

Девелоперська компанія UDP здійснює свою діяльність на ринку України з 2006 року. За цей час було створено і успішно реалізовано 9 великих проектів нерухомості загальною площею понад 3 000 000 м². Земельний актив компанії складає більше 1 млн. М².Проекти компанії UDP це унікальне, інноваційне житло, бізнес-центри, розважальні комплекси, торгові центри, які відповідають вимогам сучасності.

Проекти UDP: в Києві - житловий квартал «Новопечерські Липки», житловий комплекс «Паркове місто», житловий комплекс «Бульвар Фонтанів», багатофункціональний житловий комплекс «RiverStone», многофункціональній житловий комплекс SmartPlaza, торгово-розважальний центр «Ocean Plaza», в Одесі - клубна резеденция "Maristella". За 2013- 2014 роки було здано в експлуатацію більше 260 000 м ² житлових і торгових площ, сьогодні активно ведеться будівництво ще 297 000 м².Более 80% об'єктів компанії UDP вводяться в експлуатацію раніше терміну.

 

Вас також може зацікавити:

Україна на порозі електронної системи оцінки нерухомості

Деталі програми пільгового кредитування молоді

На якому етапі будівництва краще купувати квартиру

Оренда виросте! Час купувати: підсумки і прогнози на 2018 рік

«Perfect Group» в рейтингу кращих забудовників Києва

Передбачена компенсація 3% річних для окремих категорій мешканців Львівської області
Наглядова рада ПрАТ “ХК “Київміськбуд” призначила на посаду Голови правління – президента компанії Василя Олійника.
Результати роботи команди за 12 місяців та висновки по ринку первинної нерухомості Києва.