Україна на порозі електронної системи оцінки нерухомості 27/03/2018

До списку новин
Україна на порозі електронної системи оцінки нерухомості

Фонд державного майна України всерйоз має намір модернізувати електронну Єдину базу даних. Фахівці державного органа збираються ввести модуль визначення оціночної вартості нерухомості. Подібна інформація з'явилася на сайті Фонду та була розтиражована прес-службою.

Для покупців і продавців це не занадто гарні новини. Тепер оцінювачі не зможуть навмисно занижувати вартість квартир і будинків, а також платити в скарбницю держави мінімальний розмір податку. Від дій недобросовісних оцінювачів бюджет недоотримує приблизно 2 млрд гривень щорічно.

За словами представників відомства, модуль збираються розробити, щоб покрити відсутню суму. У Єдину базу даних звітів про оцінку не будуть включатися документи, у яких вартість нерухомості буде нижче певної відмітки. Ця оцінка буде розраховуватися індивідуально за допомогою модуля. Щоб визначити реальну вартість майна, реалізують кілька нестандартних рішень. Наприклад, розділять місто на сотні секторів, будуть враховувати близькість до центру, станції метро поблизу, рік введення будівлі в експлуатацію та безліч інших факторів. Це дозволить визначити об'єктивну вартість квартири або будинку з урахуванням всіх характеристик.

 

Вас також може зацікавити:

На якому етапі будівництва краще купувати квартиру

Деталі програми пільгового кредитування молоді

Компанія УкрБуд Девелопмент провела презентацію нової системи CLAP

Девелопер ГЕОС запустив обмін біткоінів на реальні квадратні метра

За 12 місяців програма надання «теплих кредитів» виросла на чверть

Передбачена компенсація 3% річних для окремих категорій мешканців Львівської області
Наглядова рада ПрАТ “ХК “Київміськбуд” призначила на посаду Голови правління – президента компанії Василя Олійника.
Результати роботи команди за 12 місяців та висновки по ринку первинної нерухомості Києва.