На якому етапі будівництва краще купувати квартиру 26/04/2018

До списку новин
На якому етапі будівництва краще купувати квартиру?

Конкуренція між забудовниками зростає незважаючи на тривалі економічні проблеми. Ринок нерухомості пропонує сотні доступних варіантів для тих, хто вміє правильно інвестувати власні гроші. А як вкласти кровно зароблені гроші та при цьому заощадити? У першу чергу, слід вибрати надійного забудовника з реалізованими проектами і орієнтуватися на свіжі новобудови.

Чим раніше придбати нерухомість, тим дешевше вона обійдеться в підсумку, після того як будинок введуть в експлуатацію. Саме тому квартири в ласих новобудовах продаються буквально за кілька місяців. Однак є і зворотна сторона медалі. Підвищується ймовірність інвестувати гроші тільки в повітряні замки, барвисті буклети і рівний будівельний майданчик із завезеною технікою. Адже справи забудовника можуть піти погано, і покупці залишаться без нерухомості або отримують її з суттєвою затримкою.

Так який етап найбільш сприятливий для інвестицій?

Перед придбанням нерухомості варто пам'ятати, що в середньому багатоповерховий будинок зводиться протягом трьох років. Після того як забудовник купує земельну ділянку або бере її в оренду, розробляється проект, затверджується генеральний план, розробляється планування і візуалізації. Документи проходять експертну незалежну оцінку державними органами. Тільки після отримання всіх дозвільних документів починається активний етап будівництва. Коли забудовник має на руках експертний висновок, він має повне право почати рити котлован і головне – реалізовувати ще не зведені квартири.

З погляду фінансової вигоди необхідно вкладати кошти на етапі закладки фундаменту новобудови.

Усі наступні роботи будівельної компанії безпосередньо будуть впливати на вартість квадратного метра. Нерідко ціна виростає на 40 відсотків до моменту здачі будинку в експлуатацію. При цьому клієнти необмежені у своїх бажаннях і можуть разом з девелопером підібрати житло згідно вимог. Наприклад, вибрати потрібний поверх, планування, об'єднати кілька варіантів в один, вже замовити дизайнерський ремонт та інше.

Серед основних ризиків на цьому етапі варто виділити так звану «заморозку» будівництва на невизначений строк і визнання компанії банкротом. Також несумлінні забудовники часто використовують юридичну шахрайську схему і умудряються продати квартиру відразу декільком покупцям.

Щоб звести ризики до мінімуму, слід купувати нерухомість на останній стадії реалізації. Але крім високої ціни інвестори можуть зіштовхнуться із проблемою вже розкупленого житлового фонду. Необхідної квартири попросту не виявиться в наявності. 

Оптимальне рішення

Знайти золоту середину нескладно, потрібно лише правильно проаналізувати ситуацію. Експерти рекомендують інвестувати гроші приблизно через 18 місяців після початку будівельних робіт. Звичайно об'єкти вже готові на 25-35%. Всі складні і витратні будівельні етапи вже позаду, тому ризик «заморозки» мінімальний. При цьому вартість квадрата зберігається на низькому рівні.

Також варто приділяти увагу тільки надійним і перевіреним девелоперам. Слід витребувати всі дозвільні документи до моменту укладання договору з будівельною компанією. При можливості необхідно передати їх на незалежну юридичну оцінку. Фахівці підготують звіт і розкажуть про можливі проблеми у майбутньому.

Передбачена компенсація 3% річних для окремих категорій мешканців Львівської області
Наглядова рада ПрАТ “ХК “Київміськбуд” призначила на посаду Голови правління – президента компанії Василя Олійника.
Результати роботи команди за 12 місяців та висновки по ринку первинної нерухомості Києва.