ЖК у Києві поблизу нових станцій метро 21/02/2020

До списку новин
ЖК у Києві поблизу нових станцій метро

Головним плюсом житлових будівель у мегаполісі завжди вважалася зручна транспортна розв'язка та близькість метрополітену. От чому під час вибору квартири інвестори насамперед дивляться на те, які станції метро перебувають поблизу. Київ постійно розростається, так що навіть житло на межі міста, але поблизу метрополітену, через 10-20 років стане вигідним вкладенням грошей.

Недавно Київгенплан поділився з громадськістю даними щодо того, як згодом планують розширити метрополітен. За попередніми планами, у столиці продовжать уже діючі гілки та побудують ще 2 зовсім нові лінії. Гілка Подільсько-Вигурівська повинна зв'язати між собою Троєщину та Райдужний масив із правим берегом Києва. Крім того, менше ніж за 10 років у київського метрополітену з'явиться 14 нових станцій. Завдяки цьому довжина метро збільшиться на 16,6 км.

Чого очікувати в майбутньому від розвитку метрополітену:

  • Сирецько-Печерська гілка продовжиться від станції «Сирець» на південно-заході столиці до Виноградаря, а ще відкриють станцію «Львівська брама»;
  • Святошинсько-Броварська гілка буде продовжена від станції «Академмістечко» до ЖД «Новобіличі»;
  • Від метро «Іподром» з'явиться відгалуження вбік вул. Д. Луценко уздовж Кільцевої дороги;
  • З'явиться нова гілка Подільсько-Вигурівська від станції «Глибочицька» до «Райдужної».

Звісно масштабні проекти Київгенплан повинні підвищити рентабельність ЖК, які будуть в окрузі. Так що в сьогоднішньому матеріалі ми докладно розглянемо, які житлові об'єкти перебувають недалеко від майбутнього розширення метрополітену та повинні згодом злетіти в ціні.

Перспективи проектів на зеленій гілці метро

Спочатку розглянемо покращення на зеленій гілці метрополітену – Сирецько-Печерській. У даний момент, це найреальніший проект Київгенплан, який має найбільше шансів бути завершеним вчасно. Влада обіцяє приступити до будівництва в найближчий час та відкрити відразу ж 3 нових станції метро. Тут повинні з'явитися «зупинки» «Мостицька», «Виноградар» та «Маршала Гречка».

Таке відновлення метрополітену з нетерпінням чекали довгі роки місцеві. А інвестори в щасливому очікуванні потирають руки – незабаром найближча нерухомість повинна злетіти в ціні. Зараз у цьому напрямку перебуває відразу 2 великих проекта, які займуть чималу територію масиву.

ЖК «Варшавський мікрорайон» та «Варшавський плюс» загалом передбачають зведення 31 багатоповерхових будинків. А це понад 5 000 нових квартир та тисячі нових мешканців, які будуть використовувати інфраструктуру та метрополітен поблизу.

Два проекта зводяться одним девелопером за монолітно-каркасною технологією. Водночас у якості основного матеріалу для стін використовується міцний та довговічний моноблок. У комплексі «Варшавський мікрорайон» у 2021 році здадуть будинки останньої черги, а вартість 1 м2 жилплощі тут обійдеться від 16 750 грн. Попри відсутність станцій метро поблизу, проект користується неймовірною популярністю. На первинному ринку в продажу від забудовника залишилися тільки дворівневі варіанти та двокімнатні квартири.

ЖК «Варшавський плюс» має гарну репутацію в покупців. Ціна 1 м2 тут починається з 16 800 грн. Причому в даний момент у продажу залишилися всі варіанти квартир площею від 54 до 160 м2.

Крім об'єктів забудовника Stolitsa Group у районі з'явиться ще один ЖК комфорт-класу – Dibrova Park. Девелопер IB Alliance теж планує звести 10 будинків із 23 та 26 поверхами. У роботі будівельна компанія буде використовувати моно-каркас та цеглу, а стіни утеплять базальтовою ватою.

До плюсів новобудови належить наявність комерційної нерухомості, яка розташується на перших поверхах. Ще планом забудовника передбачено зведення 2 ТРЦ, просторий власний парк, багаторівневе паркування, а також велосипедні та бігові доріжки. Перша черга будинків буде здана в першому кварталі 2020 року. Водночас вартість житлових об'єктів починається з 15 950 грн за 1 м2.

Перспективи нерухомості на червоній гілці метро

Майбутня Святошинсько-Броварська гілка теж стане більш перспективною для інвестицій у нерухомість. Лінію продовжать уздовж просп. Академіка Палладіна, поруч із яким зводяться багатоповерхівки ЖК «Академ-Квартал» та ЖК 4U. У порівнянні з зеленою гілкою – це не так багато. А якщо врахувати, що житловий комплекс 4U поки заморожений, то покупцям обирати практично немає з чого.

Проект «Академ-Квартал» передбачає будівництво 9 будівель різної поверховості, які перебувають на місці колишньої промислової зони. На території нового об'єкта з'являться будівлі з 16, 18, 22 і 24 поверхами. Причому в роботі девелопер буде використовувати моно-каркасну технологію будівництва та керамоблок. Для утеплення фасаду застосовується екологічно безпечна мінеральна вата. Цей матеріал не перешкоджає мікроциркуляції повітря, відмінно зберігає тепло всередині та не стає причиною утворення цвілі на зовнішніх стінах. До будинків планують підвести централізовані комунікації, так що проблем із подачею води, електроенергією, газом та каналізацією не передбачається.

Для інвесторів поблизу ЖК девелопер планує створити розвинену інфраструктуру. Тут з'являться паркування, приміщення для об'єктів соціально-побутового призначення, дитсадок, салони та магазини. Перші житлові будівлі планують здати вже на початку цього року, а ціна 1 м2 жилплощі обійдеться інвесторам від 15 000 грн. На первинному ринку в продажу представлені варіанти з 1, 2 і 3 кімнатами площею 39-93 м2.

Проте в Новобіличах незабаром здадуть шосту багатоповерхівку в ЖК «Грюнвальд». Цей об'єкт класу економ передбачає наявність закритого подвір’я, а також підземний паркінг. Комплекс почали заселяти з кінця 2012 року. На цей момент проект включає 7 багатоквартирних будинків, які практично завершені. Тільки в останній будівлі поки ще не стартував продаж квартир.

З плюсів житлового комплексу варто виділити те, що забудовник обіцяє побудувати на території фітнес-клуб та супермаркет. Однак поки будівництво цих об'єктів не почалося.

А якщо Київгенплан простягне метрополітен до Берковців, тоді в список перспективних ЖК на червоній гілці потравлять об'єкти Welcome Home та Lucky Land.

Перспективи нерухомості на синій гілці метро

Нарешті переходимо до синьої гілки, яку планують продовжити до станції «Іподром» уздовж Кільцевої дороги вбік вул. Дмитра Луценко. Подібне рішення сподобається власникам нерухомості в мікрорайоні Теремки-2. Адже саме тут розташувалися житлові комплекси «Венеція» та «Британський квартал». З натяжкою сюди можна віднести ЖК «Ліко-Град 3», який перебуває на відстані від станції метро «Іподром» та майбутньої станції «вул. Д. Луценка».

Хоча ця частина столиці поки пропонує небагато проектів, однак, розширена гілка допоможе розвантажити інший громадський транспорт. Новими станціями зможуть користуватися мешканці Теремків та будинків поблизу іподрому.

Зовсім нова лінія метрополітену та новобудови поруч із нею

Мешканці районів Троєщина та Райдужного масиву протягом багатьох років просять нову гілку метро. Нарешті, Київгенплан втілить мрію щодо Подільсько-Вигурівської лінії в реальність.

Для реалізації масштабного проекту, безумовно, знадобиться не менше 7-8 років. Проте нові станції метро будуть зв'язувати Райдужний масив із Подолом, пройдуть через Рибальський острів. Таке рішення допоможе мешканцям вказаних районів витрачати менше часу та грошей на дорогу. Згідно з планом, з'явиться 7 нових станцій метрополітену: «Глибочицька», «Подільська», «Суднобудівна», «Труханів острів», «Затока Десенка» та «Райдужна».

Через ще кілька років нова гілка повинна простягнутися до Троєщини та поповнитися декількома новими станціями. Можливо станції отримають назви: «Бульвар Перова», «Проспект Ватутіна», «вул. Драйзера», «вул. Цвєтаєвої». Щоправда, поки що це плани на майбутнє. Будівництво метрополітену може затягнутися на десятки років. Не можна сказати точно, через скільки конкретно власники квартири в новому районі Rybalsky або DOCK32 зможуть пересуватися столицею на метро.

Для тих, хто не знає або забув, ЖК Rybalsky буде складатися з 9 будинків із 9-10 поверхами та власної інфраструктури. Спочатку забудова повинна була бути масштабнішою. Однак згодом девелопер загальмував будівництво та вирішив обмежитися лише одним кварталом. Ціна 1 м2 тут починається з 31 650 грн. Водночас на вибір інвесторів доступні об'єкти з 1, 2, 3 кімнатами та дворівневе житло площею до 209 м2.

Житловий комплекс DOCK32 обійдеться покупцям набагато дешевше. Тут 1 квадрат жилплощі коштує від 21 200 грн. Девелопер планує звести на території 1 будинок на 26 поверхів, а також облаштувати підземний паркінг, дитячий майданчик та зону відпочинку.

 

Вас також може зацікавити:

Інфраструктура в новобудові: на що звернути увагу

Переваги і недоліки життя у центрі міста

Які проекти почнуть будувати в Києві у 2020 році

Новобудови, які здали вчасно

ТОП-5 висотних ЖК у Києві

Передбачена компенсація 3% річних для окремих категорій мешканців Львівської області
Наглядова рада ПрАТ “ХК “Київміськбуд” призначила на посаду Голови правління – президента компанії Василя Олійника.
Результати роботи команди за 12 місяців та висновки по ринку первинної нерухомості Києва.