Які проекти почнуть будувати в Києві у 2020 році 18/02/2020

До списку новин
Які проекти почнуть будувати в Києві у 2020 році

У 2019 році в столиці з'явилася величезна кількість новобудов та бізнес-центрів. Але водночас ситуація на первинному ринку нерухомості не була безхмарною та деякі проекти заморозили. По-перше, це пов'язано з фінансовими проблемами однієї з найбільших будівельних компаній «Укрбуд». На початку грудня минулого року девелопер зупинив будівництво своїх будинків. Добре, що добудовувати ЖК взявся інший великий девелопер – «Київміськбуд». Інвестори можуть не турбуватися щодо будинків у які вони вклали гроші.

По-друге, у четвертому кварталі 2019 року помітно зміцнилася національна валюта. А вартість матеріалів залишилася на колишньому рівні та не знижувалася. Це стало причиною хаосу на українському ринку нерухомості. А по-третє, покупцям пропонують занадто багато житлових комплексів. Пропозиція сильно переважає попит. Одночасно з цим на ринку комерційної нерухомості спостерігається недостатня кількість офісних площ, та оренда офісів у 2020 році підніметься на 10-15%.

Що варто чекати у 2020? За оцінками експертів, кардинально нічого не зміниться, задані торік тенденції збережуться. Єдиний момент – темпи нової забудови скоротяться. У поточний період забудовники презентують менше житлових багатоповерхівок.

Що відбувається з ринком нерухомості України у 2020 році. Плани девелоперів

Кілька років назад первинний ринок переживав не найкращий період та темпи будівництва скоротилися. Однак через 2 роки економічна ситуація в країні поліпшилася, стали будувати більше ЖК та з'явилися нові девелопери. На первинному ринку серед будівельних компаній зараз спостерігається жорстка конкуренція. Як наслідок – фірми намагаються привабити максимум уваги інвесторів, надають розстрочку на вигідних умовах, експлуатують покрівлю та ін.

Хоча навіть це не рятує забудовників від фінансових втрат. За 12 місяців вартість 1 м2 жилплощі в столиці знизилася. У даний момент середня ціна одного квадрата становить 913 доларів. На аналогічний період у 2019 році цифра становила 938 доларів за 1 м2.

Водночас цифри на вторинному ринку теж змінилися. Середня вартість квадратних метрів становить 1018 доларів проти 1045 доларів торік.

Чого варто чекати у 2020 році?

Якщо описана вище тенденція збережеться, то девелопери просто будуть швидше добудовувати ЖК. А якщо ні, то вони можуть втрачати гроші, адже йде тренд на зниження ціни на 1 м2 жилплощі. Саме з цієї причини скоротиться число анонсів нових об'єктів.

У нинішніх реаліях стануть більш популярними проекти категорії «місто в місті» та комплекси змішаного типу. Такі простори дозволять власникам комфортно відпочивати, працювати.

Прогнозів щодо ціни житлових метрів поки немає. На даний критерій впливає стабільність української гривні, курс долара, економічна ситуація та багато чого іншого. Якщо не буде ніяких серйозних погіршень у країні, то вартість 1 м2 збережеться приблизно на тому ж рівні. Поки лише можна говорити про те, що девелопери позитивно сприймають продаж акційних квартир, знижки та розстрочку для покупців.

Найбільш популярними районами на лівому березі Дніпра поки ще залишаються Позняки та Осокорки. А на правому лідерство тримають Голосіївський, Печерський, Оболонський та Шевченківський райони. Останні відрізняються чудовою інфраструктурою, пропонують масу зелених зон та мають зручну транспортну розв'язку.

Позитивний тренд на смарт-квартири та однокімнатні варіанти зберігається. Двокімнатні та трикімнатні варіанти все ще не займають лідируючі позиції.

Водночас міська влада не забуває щодо поліпшення інфраструктури та реновації старих приміщень. Цього року з бюджету будуть виділені гроші на соціальний розвиток столиці (понад 14 млрд гривень), причому тільки 1,6 млрд із них буде витрачений на благоустрій.

Планується, що комунальники зроблять реконструкцію 5 дитячих садків, 4 шкільних стадіонів та школи. Також у планах відновлення ДЮСШ № 15 (Голосіївський район) та капремонт 3 київських парків.

А тепер поговоримо про нові житлові комплекси Києва, будівництво яких намічено на 2020 рік.

Дитячий садок в 350 метрах від комплексу

260 метрів до супермаркету

Історичний район в центрі міста

Станція метро в 160 метрах

Затишна зона відпочинку на території

 

 

 

Об'єкт стане реконструкцією будівлі інституту «Київпроект», тому комплекс буде всього у 2 хвилинах пішої ходьби від метро «Театральна». За попередніми планами забудовника, новобудова буде поділена на 2 частини. У громадській частині з'явиться центр сімейного дозвілля, фуд- та медіа-хаб. А в житловій частини з нуля побудують квартири різної площі.

Дитячий садок в 590 метрах від комплексу

140 метрів до супермаркету

Підземний паркінг для автомобілів

Власний дитячий майданчик

Облаштований спортивний майданчик

Затишна зона відпочинку на території

 

Новий комплекс буде виділятися нестандартним дизайном фасаду у вигляді хвиль та приверне увагу покупців близькістю до метро. Станції «Почайна», «Оболонь» та «Поштова площа» перебувають усього в 10 хвилинах їзди на машині.

Проектом передбачено 2 житлові секції. Між собою вони будуть поєднані стилобатом на 4 поверхи. Дана конструкція передбачає комерційну нерухомість та об'єкти соціально-побутового призначення.

  • ЖК Egoist Residence (еліт-клас, Печерський район, вул. Мечникова, 7Б)

Дитячий садок та школа в 80 метрах від комплексу

340 метрів до супермаркету

Підземний паркінг для автомобілів

Власний дитячий майданчик

Цілодобова охорона та відеонагляд

Затишна зона відпочинку на території

 

Ця новобудова створюється поблизу станцій метро «Палац спорту» та «Кловська». До переваг об'єкта можна віднести панорамні вікна та геометричні лінії фасаду. Подібна споруда відразу ж виділяється на фоні інших та привертає увагу.

Девелопер планує оснастити всі квартири системою smart-house, облаштувати на території фітнес-центр, дитсадок та закритий клуб для мешканців. Територія ЖК буде цілодобово охоронятися, також доступний консьєрж-сервіс. Спілкуватися з гостями та бізнес-партнерами можна буде в стильному лобі.

  • ЖК Evita (комфорт-клас, Голосіївський район, вул. Пироговский шлях, 239)

Дитячий садок на території комплексу

1.2 кілометри до супермаркету

Наземний паркінг для автомобілів

Альтернативні джерела електроенергії

Затишна зона відпочинку на території

 

 

Багатоповерхівка в класичному архітектурному стилі повинна з'явитися недалеко від станцій метро «Видубичі» та «Іподром». На машині до них можна буде доїхати всього за 10 хвилин.

Цей район був обраний для забудови через гарну інфраструктуру та величезну територію. Проект передбачає зведення 9 будівель із 26 поверхами кожний. Крім того, у дворі буде побудований власний дитячий садок, з'являться магазини, паркування, салони краси, відділення банків та аптеки. Ще один плюс майбутнього житлового комплексу – його прагнуть повністю зробити енергонезалежним. Девелопер прагне використовувати альтернативні джерела енергії, щоб знизити рахунки за комунальні послуги.

  • ЖК POLARIS Home&Plaza (комфорт-клас, Оболонський район, вул. Сім'ї Кульженків (Петра Дегтяренка), 22)

Дитячий садок в 330 метрах від комплексу

380 метрів до супермаркету

Підземний паркінг для автомобілів

Власний дитячий майданчик

Облаштований спортивний майданчик

Затишна зона відпочинку на території

 

Цей ЖК розташовується всього в 5 хвилинах їзди на машині від метро «Оболонь», «Героїв Дніпра» та «Мінська». Поки що мало інформації щодо майбутньої будівлі. Відомо лише, що на території з'явиться будинок на 24 поверхи з 1700+ квартирами. На територію зможуть потрапити тільки власники, вона буде закрита для сторонніх людей та машин. Водночас перші поверхи віддадуть під комерційну нерухомість.

  • ЖК Delrey (бізнес-клас, Печерський район, Військовий проїзд, 8)

Новобудова передбачає будівництво багатоповерхівки, яка перебуває в 5 хвилинах на авто від станцій метро «Дружби народів», «Либідська» і «Видубичі». Перевагою будівлі стане фасад із хвилеподібними вигинами та панорамним засклінням. Закрите подвір’я буде доступне тільки мешканцям та цілодобово охоронятиметься, а для паркування машин передбачений гостьовий та підземний паркінг на 192 транспортних засоби.

 

Вас також може зацікавити:

Ринок нерухомості у 2020 році: на що сподіватися забудовникам та інвесторам

ТОП-5 київських новобудов із просторими терасами

Список 5 кращих «зелених» житлових комплексів у Києві

ТОП-5 висотних ЖК у Києві

Експлуатована покрівля: на даху новобудов Києва (кафе, лаунж, парки)

Передбачена компенсація 3% річних для окремих категорій мешканців Львівської області
Наглядова рада ПрАТ “ХК “Київміськбуд” призначила на посаду Голови правління – президента компанії Василя Олійника.
Результати роботи команди за 12 місяців та висновки по ринку первинної нерухомості Києва.