Новобудови, які здали вчасно 04/02/2020

До списку новин
Новобудови, які здали вчасно

Попри всі плюси первинного ринку нерухомості в Україні, у нього є один суттєвий мінус. Досить часто девелопери здають багатоповерхівки в експлуатацію з затримкою. І це стає серйозною перешкодою для інвесторів. Одні покупці в період простою змушені переплачувати за оренду житла або жити з родичами. А інші страждають через те, що не можуть вигідно перепродати квартиру та повернути власні інвестиції.

Затягування строків будівництва в забудовників пов'язане з різними чинниками. Деякі будівельні компанії не враховують погану погоду. Частина забудовників не має вдосталь грошей, щоб завершити роботу вчасно або облаштувати територію. Зазвичай, є низка інших неприємностей. Однак саме 2 названі раніше проблеми виступають найбільш частою причиною простою на будівельних майданчиках.

Скільки потрібно років на будівництво баготоверхівки

Строки будівництва житлових будинків залежать від кількості поверхів, технології будівництва та навіть регіону. На швидкість зведення будинку безпосередньо впливає тип ґрунту на ділянці, кількість дощових, морозних та сонячних днів. Також не можна забувати про підготовчі роботи, огляд будівлі спеціальною комісією та іншу паперову тяганину, яка віднімає чимало часу.

Спочатку будівельній компанії необхідно знайти ділянку під забудову, потім провести експертизу ґрунту та почати підготовку майданчика для зведення об'єкта. Лише після цього почнуться інші роботи, які будуть пов'язані з землею, наприклад, облаштуванням фундаменту.

На фінальних етапах до новобудови підведуть міські комунікації, підготують подвір'я та зроблять ремонтні роботи всередині. А далі багатоповерхівка проходить відповідні перевірки та її вводять в експлуатацію. Якщо все добре та претензій немає, інвестори отримують ключі від житла.

Однак усе перераховане може розтягтися аж на 4-5 років. Чим більше поверхів, додаткових будівель поруч та різних опцій для мешканців, тим на більший проміжок часу може затягнутися процес будівництва. Забудовнику доводиться виділяти додаткові гроші та людей для ландшафтного дизайну, облаштування наземного або підземного паркінгу, комерційних об'єктів, дитячих садків або шкіл на території. Причому для кожного нового об'єкта потрібно скласти будівельний план, провести підготовчі роботи та пройти низку перевірок.

На зведення найпростішої панельної будівлі до 10 поверхів може піти до 2 років. Причому навіть перевірені компанії можуть затягти строки, здавши комплекс із суттєвим запізненням. Якщо девелопер вчасно здав попередній житловий об'єкт, це не гарантує відсутність проблем із поточними або майбутніми проектами.

Список київських ЖК, які здали вчасно

Усілякі затримки викликають у клієнтів тільки негативні емоції. Нікому не хочеться чекати навіть зайві кілька місяців, а іноді українські фірми переносять строк здачі навіть на 2-3 роки. На щастя, деякі девелопери звикли дотримувати слова та не порушують свої обіцянки. У цій статті ми склали список ЖК, які здали в експлуатацію без затримок.

Житловий комплекс «Файна Таун» (Шевченківський район, комфорт-клас)

Дитячий садок на території комплексу

560 метрів до супермаркету

Надземно-підземний паркінг

Власний дитячий майданчик

Облаштований спортивний майданчик

Затишна зона відпочинку на території

 

На території ЖК забудовник планував звести 57 будинків з 5-16 поверхами. Водночас попередньою датою здачі новобудов в експлуатації був початок 2019 року, без чітких рамок. Девелопер дотримався обіцянки та віддав ключі від перших квартир уже в першому кварталі минулого 2019 року. Хоча це було не так просто.

Комплекс крім житлових площ повинен отримати закритий двір із ландшафтним дизайном, 7 спортивних об'єктів, цілих 3 фітнес-центри із критим басейном, майданчики для барбекю та зони відпочинку. Зазвичай, настільки масштабну забудову за кілька років завершити неможливо. Однак фірмі вдалося вчасно здати в експлуатацію хоча б першу чергу проекта та приступити до облаштування інших ділянок.

Для того щоб забезпечити максимальний комфорт власникам нерухомості, територію закриють для сторонніх. Передбачена система просунутого відеоспостереження. Також тут передбачається комерційна нерухомість, що включає супермаркети, музичну та початкову школу, цілих 2 дитсадки та навіть торгівельний центр.

Ще один плюс «Файна Таун» – близькість метро, зупинок громадського транспорту, парків «Дубки» та «Нивки». Мешканці точно не будуть відчувати дискомфорт або витрачати зайвий час на повсякденні завдання.

Житловий комплекс «Варшавський Мікрорайон» (Подільський район, клас економ)

Дитячий садок в 340 метрах від комплексу

440 метрів до супермаркету

Підземний паркінг для автомобілів

Власний дитячий майданчик

Облаштований спортивний майданчик

Затишна зона відпочинку на території

 

Це один із небагатьох випадків, коли першу чергу житла ввели в експлуатацію раніше заявленого строку. Забудовник повинен був здати перші квартири в першому кварталі 2018 року, але натомість передав ключі інвесторам уже в 4 кварталі 2017 року. Аналогічним чином будівельна компанія зробила з іншими чергами, не відстаючи від графіка ні на день.

Масштабний будівельний об'єкт повинен включати 21 будівлю класу економ з 13-25 поверхами. Зноходиться ЖК недалеко від скверу, автобусних зупинок, кафе, шкіл та інших важливих об'єктів інфраструктури. До метро мешканцям доведеться їздити на машині або іншому транспорті, але в іншому ніяких незручностей не виникає. У кроковій доступності є все, що потрібно для нормального проживання самотніх людей та багатодітних родин.

На вибір інвесторів представлена нерухомість з одним та двома рівнями, а також декількома кімнатами. Площа квартир становить до 186 м2, причому покупці квартир на нижніх поверхах можуть обрати варіант із власним подвір'ям до 50 м2. Це відмінна альтернатива таунхаусам або апартаментам у дорогих комплексах.

Житловий комплекс New York Concept House (Голосіївський район, бізнес-клас)

Дитячий садок в 100 метрах від комплексу

360 метрів до супермаркету

Наземний паркінг для автомобілів

Власний дитячий майданчик

Облаштований спортивний майданчик

Затишна зона відпочинку на території

 

Стильна будівля з 22 поверхами привернула увагу киян своєю архітектурною композицією та вдалим розташуванням. Недалеко від будинку велика кількість зелених насаджень, є стадіон, кафе, спортклуби, станція метро та інші важливі об'єкти. Мешканцям не доведеться залишати межі мікрорайону, щоб зайнятися спортом, відпочити, зробити покупки або сходити в банк. Водночас звідси легко дістатися в будь-яку частину столиці та не потрібно витрачати багато часу на поїздки.

Забудовник ввів в експлуатацію New York Concept House рівно в строк, та власники змогли негайно приступити до ремонту. Багатоповерхівку обіцяли здати в 1 кварталі 2018 року й саме тоді були вручені перші ключі від однорівневих та дворівневих квартир. Розмір престижного житла в цьому ЖК становить від 84 до 201 м2. Водночас власникам доступна розвинена інфраструктура поблизу, а ще комерційна нерухомість на перших двох поверхах комплексу.

Житловий комплекс «Французький квартал 2»

Дитячий садок та школа на території комплексу

170 метрів до супермаркету

Підземний паркінг для автомобілів

Власний дитячий майданчик

Облаштований спортивний майданчик

Затишна зона відпочинку на території

 

На відміну від попередніх об'єктів «Французький квартал 2» здали трохи пізніше обіцяного строку. Деякі об'єкти повинні були ввести в експлуатацію у 2 кварталі 2019 року, але натомість дата змістилася на 3 квартал. А всі 12 багатоповерхівок планують здати до кінця 2020 року.

Концепція ЖК передбачає об'єднання прогулянкових алей, невеликої паркової зони та місць для відпочинку в єдиний міні-квартал. Подвір'я розмежовується міні-кварталами, що теж створює неповторну атмосферу. Додатково тут будуть обладнані спортмайданчики та сучасні дитячі ігрові зони. На них зможуть грати діти різного віку. Для малят тут планують побудувати дитячий садок на кілька вікових груп.

Для водіїв проектом передбачений підземний паркінг та гостьове паркування. Водночас закрита територія максимально безпечна для пішоходів. Тут тротуари відділені від проїзної частини бордюрами.

                                          

Вас також може зацікавити: 

Ринок нерухомості у 2020 році: на що сподіватися забудовникам та інвесторам

Як прорахувати реальні строки будівництва новобудов

ТОП-5 висотних ЖК у Києві

Інвестиції у нерухомість

Договір купівлі-продажу: як правильно оформити нерухомість              

Передбачена компенсація 3% річних для окремих категорій мешканців Львівської області
Наглядова рада ПрАТ “ХК “Київміськбуд” призначила на посаду Голови правління – президента компанії Василя Олійника.
Результати роботи команди за 12 місяців та висновки по ринку первинної нерухомості Києва.