Як вибрати ідеальну квартиру: практичні поради для родин з дітьми 19/07/2019

До списку новин
Як вибрати ідеальну квартиру: практичні поради для родин з дітьми

Поява дитини у родині автоматично підвищує вимоги батьків до розмірів, якості і зручності житла. Також родини з малятами або підлітками особливу увагу приділяють інфраструктурі, екології та зонам відпочинку. От чому на пошук підходящого у всіх відносинах ЖК у багатьох інвесторів йде не один місяць. Деякі особливо вимогливі покупці можуть тягти із придбанням ідеальної нерухомості до 6-12 місяців.

Ця стаття допоможе вам швидко і без особливих проблем вибрати відмінну квартиру. Тут зібрані діючі поради, які допоможуть знайти ідеальний варіант житла для проживання з дітьми. Наші експерти врахували і визначили кожну дрібницю, що має значення як для молодих, так і для досвідчених батьків. Оскільки на вторинному ринку мало комплексів, що відповідають усім перерахованим нижче пунктам, поради стануть у нагоді винятково для новобудов і ЖК, які перебувають на стадії будівництва.

Які новобудови привертають увагу родин з дітьми: ТОП-5 критеріїв

У столиці та інших містах девелопери намагаються реалізувати різноманітні проекти, спрямовані на різні категорії інвесторів. Завдяки такому підходу мешканці можуть розраховувати на той рівень комфорту, який вважають найбільш підходящим для себе та членів своєї родини. Плюс такого розмежування ЖК полягає у тому, що мешканці з маленькими дітьми зможуть легко відгородитися від гучних молодіжних вечірок та не зобов'язані будуть дотримуватися гробової тиші у дворі.

При цьому самотні покупці легко відгородяться від постійного шуму на дитячому майданчику або гулу на спортмайданчику. Досить підбирати житлові комплекси без ігрових зон, спортивних лабіринтів і інфраструктури, розрахованої винятково на дітвору.

1. Дитячий садок і школа поблизу

У дорослих і так маса повсякденних справ, які віднімають купу часу і сил. Якщо до цього всього додається ще 1-2 години на те, щоб відвести дітей у дитячий садок або школу, тоді часу на особисте життя і дозвілля не залишається зовсім. От чому сімейні потенційні інвестори віддають перевагу ЖК, які розташовані недалеко від цих навчальних закладів. Це додає в щоденний розпорядок мінімум 30-45 хвилин вільного часу.

В ідеалі шлях до дитячого садка або школи повинен займати не більше 10-15 хвилин. На крайній випадок до необхідної установи можна було дістатися за той же час, тільки на особистому автомобілі або громадському транспорті. От чому родини з дітьми вибирають новобудови, зведені поблизу навчальних закладів або із власними дитсадками та школами на території.

Приклади: ЖК Rybalsky, ЖК ObolonSkyЖК LAKE HOUSE

2. Наявність дитячих, ігрових і спортивних майданчиків

Оскільки діти дуже активні, то наявність на території житлового комплексу власних зон відпочинку та інших обладнаних місць буде величезним плюсом. Найкраще, коли для малят у віці 1-5 років є ігровий майданчик з пісочницями, гойдалкою, каруселями та лавочки для батьків у тіні дерев. А для дітей постарше відмінно підійдуть ігрові міні-комплекси з натуральних матеріалів, наявність власних велосипедних доріжок, можливо, скейт-парк або мінімальне спортивне спорядження.

Наявність хоча б декількох зон на прибудинковій території дозволить дорослим завжди доглядати за власним чадом. А ще це допоможе заощадити ще більше вільного часу мамам і татам, адже не прийдеться виїжджати в спеціалізовані зони відпочинку на машині, метро або автобусі. Крім того, на території ЖК діти будуть захищені від сторонніх, зможуть не боятися транспортних засобів та іншої небезпеки.

Приклади: ЖК Greenville Park, ЖК MiraxЖК Покровський посад

3. Парки, ріки, озера та інші садово-паркові об'єкти

Столиця і великі міста не відрізняються ідеальною екологією через десятки тисяч автомобілів, близькості промзон, занедбаних споруд та величезних територій з відпрацьованим сміттям. От чому родина шукає такий ЖК, де можна не переживати про брудне повітря, сміттєві баки або пил.

Величезним плюсом житлового комплексу для сімейних є близькість до скверів і паркових зон, водойм або річок. Там можна неспішно прогулюватися з малятами та домашніми тваринами, влаштовувати пікніки, загоряти або грати в рухливі ігри прямо на пляжі. Ідеально для спільного проведення часу навесні, влітку та восени.

Приклади: ЖК Новопечерський квартал №5ЖК The Lakes

4. Розвинена інфраструктура або концепція «місто в місті»

Ще один важливий момент для інвесторів з дітьми – близьке розташування всіх необхідних місць. З коляскою складно долати великі відстані або пересуватися в метро. От чому батькам необхідно, щоб поруч із будинком перебували: супермаркет, аптека, відділення банку, поліклініка, стоматологія і т.д. Найкраще, якщо на першому поверсі ЖК буде комерційна нерухомість і об'єкти соціально-побутового призначення. Тоді мешканцям не прийдеться відчувати дискомфорт або ламати голову, з ким залишити маля на час походу по магазинах або при виконанні інших домашніх справ.

Приклади: ЖК Tourbillon, ЖК West HouseЖК Salut

5. Велика кількість паркомісць: гостьовий, критий або підземний паркінг

У родині з дитиною практично завжди є особистий транспорт. От чому на території ідеального житлового комплексу повинне бути досить місць для паркування. Тоді покупцям не прийдеться залишати авто на платній стоянці, витрачати сімейний бюджет і час, щоб забрати транспорт. Коли поруч із вами маленька дитина або декілька дітей, а до місця 500-600 метрів – це справжнє випробування. Батькам прийдеться тягти молодших до місця призначення на руках і вислухувати постійні скарги від старших чад.

Із цієї причини для родини з дитиною оптимальним рішенням стане покупка окремого паркомісця або наявність просторого гостьового паркування. Тоді досить вийти з під'їзду та автомобіль буде вже під рукою.

Приклади: практично всі перераховані в статті ЖК.

 

Вас також може зацікавити:

Як вибрати підходящий момент для придбання квартири

Інфраструктура в новобудові: на що звернути увагу

Наскільки вигідно купувати квартиру у новобудові з готовим оздобленням

Як правильно вибрати кутову квартиру: переваги і недоліки житла

Корисні поради при ремонті та облаштуванні кухні: ТОП-8 лайфхаків

Передбачена компенсація 3% річних для окремих категорій мешканців Львівської області
Наглядова рада ПрАТ “ХК “Київміськбуд” призначила на посаду Голови правління – президента компанії Василя Олійника.
Результати роботи команди за 12 місяців та висновки по ринку первинної нерухомості Києва.