Корисні поради при ремонті та облаштуванні кухні: ТОП-8 лайфхаків 18/06/2019

До списку новин
Корисні поради при ремонті та облаштуванні кухні: ТОП-8 лайфхаків

З цієї статті ви довідаєтеся ТОП-8 секретів того, як краще починати ремонт на кухні і які моменти варто враховувати у першу чергу. Тут поговоримо про розташування меблів, побутової техніки, виборі матеріалів і основних пунктах, на яких не варто заощаджувати.

Порада 1. Спочатку вибираємо кухню, потім приступаємо до ремонту

Ніколи не починайте роботу, якщо не підібрали колір, стиль і розміри кухонних меблів. В інакшому випадку, прийдеться перестилати підлогове покриття, міняти колір стін, міняти розташування каналізації, розеток. Це зайвий головний біль та здорожчання ремонту мінімум на 30-50%.

Порада 2. Визначаємо розташування меблів

Незалежно від стану житлового приміщення (чорнове або чистове оздоблення) спочатку потрібно визначитися з тим, де і що буде стояти. Надалі це спростить вибір кухонних меблів, побутової техніки та гарнітура, які будуть встановлені на місці. Також розташування всіх речей дозволить зрозуміти, із чого варто починати оздоблення кухні та про які деталі не можна забувати. В іншому разі, то ризикуєте перевантажити приміщення непотрібними шафами, втратити гроші на будматеріалах або повторному замовленні фасаду кухонних шафок.

Порада 3. Враховуємо розташування побутової техніки і розеток

Разом із схематичним розташуванням меблів краще відразу визначити місце для холодильника, посудомийної машини, духової шафи, газової або електричної плити, чайника. Власнику краще відразу ж визначити, без яких електричних приладів не обійтися і продумати розташування розеток. Як показує практика, часто їх виявляється недостатньо і доводиться використовувати перехідники, що не завжди зручно або псує інтер'єр кухні.

Краще ставити подвійні розетки в місцях, де плануєте встановити один побутовий прилад. У випадку непередбачених обставин не прийдеться жертвувати ергономічністю і продуманим дизайном робочих поверхонь. Ще корисний лайфхак – розміщуйте духовку на рівні очей, а мікрохвильову піч не вище 70-150 см, щоб комфортно використовувати їх по призначенню. Також на кухні не місце пральній машині, адже потрібно заздалегідь придумати фасад і «утопити» у ньому корпус встаткування, а ще продумати вихід для зливу.

Для економії на комунальних платежах вибирайте техніку класу А+, А++ або А+++, яка споживає мінімум електроенергії. Вона безпечніша для навколишнього середовища та при прекрасній функціональності витрачає на 20-30% менше енергії.

Порада 4. Не заощаджуємо на фурнітурі та мийці

Деякі замовляють найдорожчий матеріал для шафок і стільниці, але вибирають китайські кріплення на дверцята. Це помилка! При частому відкриванні/закриванні дверцят будуть часто ламатися, погано замикатися та покосяться вже за 1-2 роки. Вибирайте фурнітуру перевірених брендів і не заощаджуйте на доводчиках. Вони не тільки роблять використання кухні зручним, але ще зберігають правильну геометрію меблів.

Ще один нюанс стосується мийки – не вибирайте маленьку, глянсову мийку і не ставте її у кут. В ній незручно буде мити посуд, спина завжди буде зігнута та буде боліти. А якщо в куті з мийкою занадто темно, то змонтуйте хоча б недорогу світлодіодну стрічку.

Порада 5. Враховуйте плюси і мінуси матеріалу для шафок

Вважається, що кращий матеріал для кухні – деревина. Така сировина вважається екологічно чистою, надійною та приємно пахне. Однак у дерева є кілька категорій якості і при виборі погано обробленої дошки меблі потріскаються від підвищеної вологості або пересушування за кілька років.

Якщо вже вибираєте деревину, то найдорожчу і якісну. При обмеженому бюджеті можна спокійно обійтися дошкою МДФ із оздобленням натуральним шпоном, різними покриттями або іншими фактурами. Краще заплатити за композитний матеріал, ніж платити колосальні гроші за кухню із сосни або недосушених дощок.

Порада 6. Правильно вибираємо стільницю і фартух

На стільниці господарки часто нарізають продукти, роблять відбивні, розгортають тісто і т.д. От чому вибирайте для неї такий матеріал, на якому не залишається плям, подряпин і слідів від рук, продуктів або води. Ідеальний варіант – натуральний камінь, але він занадто дорогий та доступний не у кожному магазині. Якщо можливості придбати цілісний камінь немає, тоді заміните його композитом, здатним витримати контакт із гарячим дном каструлі, гострим ножем та іншими предметами. Відмінно виглядають робочі поверхні, виконані з матової негладкої сировини з різними вкрапленнями іншого кольору та розводами.

Правило для фартуха аналогічне. Глянсова або чорна плитка і дзеркало, звичайно, виглядають ефектно та стильно. Тільки на них занадто помітні плями, сліди жиру, водяні розводи та інші забруднення. Віддавайте перевагу більш практичним і спокійним матеріалам.

Порада 7. Не шкодуйте грошей на підлогове покриття

Аналогічним чином вибирайте матеріал для підлоги на кухню. Головна вимога – підлога повинна добре митися, не здуватися від контакту з водою або у випадку перепаду температур. Довговічним варіантом буде протиковзка плитка, але з маленькими дітьми вона не підходить – малята будуть падати. Тоді альтернативою виступить якісний, гладкий ламінат – у нього не заб'ється бруд і можна використовувати миючий пилосос.

Якщо бюджет на ремонт вкрай малий, тоді можна вибрати лінолеум з малюнком «під ламінат». Він теж добре виглядає, просто очищається від забруднень і довго служить.

Порада 8. На чому заощаджувати не соромно?

При недорогому ремонті кухні ви спокійно можете зберегти гроші на матеріалах для фартуха, оздоблення стін і стелі, а також дрібній побутовій техніці. Замість дорогого каменю підберіть для фартуха будь-яку симпатичну плитку, на якій не залишається слідів. Ще можна пофарбувати стіни миючою фарбою, а не витрачатися на дизайнерські шпалери. Щоб не рівняти стелю, можна використовувати натяжну стелю зі спотами. Вона легко монтується на місце і сучасно виглядає. А замість замовлення кухонних меблів по індивідуальному замовленню, підберіть стандартний гарнітур під свою кухню.

 

Вас також може зацікавити:

Трендові інтер'єри квартир у новобудовах в 2019 році

Наскільки вигідно купувати квартиру у новобудові з готовим оздобленням

Розумний ремонт в малогабаритній однокімнатній квартирі

Недорогий ремонт: можливо чи ні

Ремонт однокімнатної квартири своїми руками

Передбачена компенсація 3% річних для окремих категорій мешканців Львівської області
Наглядова рада ПрАТ “ХК “Київміськбуд” призначила на посаду Голови правління – президента компанії Василя Олійника.
Результати роботи команди за 12 місяців та висновки по ринку первинної нерухомості Києва.