Наскільки вигідно купувати квартиру у новобудові з готовим оздобленням 21/05/2019

До списку новин
Наскільки вигідно купувати квартиру у новобудові з готовим оздобленням

Останні 3-4 роки стали для покупців і забудовників непростими. Перші прагнуть максимально заощадити, а другі – надають клієнтам усілякі варіанти для збереження сімейного бюджету. Так що придбання об'єкта з готовим оздобленням є однією з можливостей знизити власні витрати та отримати квартиру.

Раніше люди купували коробки і завершували ремонтні роботи самостійно або за допомогою бригади будівельників. На це звичайно потрібно було від 6 до 12 місяців, а бюджет робіт міг займати 20%, 30% і навіть 50% від вартості об'єкта. Тепер покупці не хочуть витрачати зайвий час і всіляко оптимізують витрати. От чому девелопери охоче надають послуги ремонту «під ключ» і розширюють економічні пропозиції ринку.

Звідки пішла мода на оздоблення від забудовника та варіанти послуги

Компанії практикують продаж квартир з оздобленням з моменту світової кризи. У цей період інтерес до нерухомості на первинному ринку знизився, і щоб залучити клієнтів девелопери йшли на подібні хитрощі. Крім стандартних коробок забудовники почали пропонувати повне або часткове оздоблення житлового приміщення.

Для градації житла було виведено кілька варіантів дизайну, які відрізнялися за ціною, матеріалам і кольором. При цьому потрібні були роки для досягнення компромісу між ціною оздоблення, якістю проведених робіт і вибором сировини. Домогтися знижок на шпалери, шпаклівку, цемент та інші матеріали компаніям вдається за рахунок прямої співпраці.           

Етапи оздоблення квартири від забудовника

Якщо людину не цікавить повністю готовий ремонт, завжди можна знайти компромісне рішення. Девелопери охоче продають житло на різних стадіях готовності, що теж допомагає покупцям заощаджувати.

Етапи оздоблення та їх особливості:

  • Без оздоблення – самий бюджетний варіант, господарю дістаються тільки бетонні плити і цегла; 
  • Чорнове оздоблення – не занадто відрізняється від попереднього етапу, хоча деякі відмінності існують. Для таких приміщень властива наявність склопакетів, вхідних дверей, системи опалення та міжкімнатних перегородок. Решту прийдеться доробляти самостійно; 
  • Під ремонт – включає стяжку підлоги, вирівнювання стін і стель, розведення комунікацій; 
  • З ремонтом – включає оздоблення стін штукатуркою, фарбою або шпалерами, монтаж теплої підлоги та укладання підлогового покриття, установку міжкімнатних дверей, обклеювання плитки у ванній та кухні. Також обов'язково монтується стеля (гіпсокартон, штукатурка або натяжний). Вам залишиться тільки встановити меблі, карнизи, підключити світильники і змонтувати техніку. 

Від чого залежить якість ремонтних робіт

Найбільше на добротність оздоблення впливає клас майбутнього житла. У будинках економ класу ремонт роблять із бюджетних матеріалів і без акценту на деталях. Практично у такий же спосіб справи йдуть у середньому сегменті, тільки для роботи використовують трохи дорожчу сировину.

Для будівель елітного і бізнес-класу девелопери індивідуально підбирають дизайн, меблювання та навіть техніку. Компанії враховують найменші побажання клієнтів, так що власник може заїхати вже у чистий будинок із преміальним інтер'єром. Тут немає обмежень за ціною послуги або певного ліміту.

Кому підійде придбання житла з оздобленням

Ремонт від забудовника передбачений для тих, хто прагне заощадити кошти і сили. Деякі покупці не бажають братися за роботу через відсутність відповідного досвіду, побоювання помилитися або перевитратити виділений бюджет. З урахуванням регулярного росту цін на оздоблювальні матеріали побоювання людей цілком резонні. Девелопер же знімає із клієнтів відповідальність за все перераховане вище.

Готове оздоблення дозволяє молодим родинам з дітьми та людям з невеликим достатком отримати власне житло за прийнятною ціною. І нехай ремонт буде типовим, позбавленим індивідуальності, зате це унікальна можливість при невеликій доплаті обзавестися довгоочікуваною житловою площею.

На думку фахівців, при оформленні покупки на житло з ремонтом можна заощадити величезні суми. У середньому економія на оздобленні двокімнатної квартири становить 20-30% від первісної вартості самої квартири. Для мешканців невеликих населених пунктів, що бажають перебратися ближче до столиці і великим містам – це величезна сума.

Також придбання нерухомості з готовим оздобленням стане гарним рішенням для тих, хто живе на орендованій квартирі та не може довго чекати. Об'єкти з ремонтом здаються одночасно з будинком, і покупець може в'їхати відразу. Більше не прийдеться переплачувати за орендовану квартиру або обмежувати близьких.

Ще готовий ремонт підходить родинам, які тільки почали спільне життя і розглядають такі об'єкти у якості тимчасових. Наприклад, поки не з'явилися діти їм не прийдеться розширювати житлову площу. Звичайно це бюджетні однокімнатні квартири.

Варто врахувати, що у перші кілька років новобудови «всідаються» на місце, тому дорогий ремонт приведе тільки до непотрібних розтрат. Розумніше 3-4 року пожити з недорогим готовим оздобленням та після зробити більш дорогий ремонт. Ремонт проводиться по заздалегідь затвердженому стандарту.

 

Вас також може зацікавити:

Як вибрати підрядника для ремонту: кращі поради від виконроба

Трендові інтер'єри квартир у новобудовах в 2019 році

Корисні поради при ремонті та облаштуванні кухні: ТОП-8 лайфхаків

Ремонт однокімнатної квартири своїми руками

Недорогий ремонт: можливо чи ні

Передбачена компенсація 3% річних для окремих категорій мешканців Львівської області
Наглядова рада ПрАТ “ХК “Київміськбуд” призначила на посаду Голови правління – президента компанії Василя Олійника.
Результати роботи команди за 12 місяців та висновки по ринку первинної нерухомості Києва.