Трендові інтер'єри квартир у новобудовах в 2019 році 03/07/2019

До списку новин
Трендові інтер'єри квартир у новобудовах в 2019 році

Деякі інвестори вважають, що після тривалого підбору компанії-забудовника і підписання договору купівлі-продажу їм вже нічого не страшно. Насправді, це був тільки перший етап і після нього слід приступити до ремонту, а також оздобленні житла.

У цій статті поговоримо про ТОП-4 трендових інтер'єрів квартир у новобудовах і нюансах, які обов'язково слід враховувати. Також для прикладу приведемо кілька житлових комплексів у столиці та по Україні, де можна легко реалізувати той або інший проект. Якщо плануєте чистове оздоблення нерухомості та підбираєте оптимальний дизайн-проект, тут ви знайдете кілька свіжих ідей від українських і закордонних дизайнерів.

Мінімалізм

Ще 3-4 роки тому мінімалістичний стиль оформлення інтер'єру не був занадто затребуваним серед українців. Багатьом подібне оформлення будинку видавалося нудним, нецікавим і бляклим. Любителі спокійної обстановки і невеликої кількості речей віддавали перевагу скандинавському стилю у білих, сірих і бежевих відтінках. Але зараз ситуація змінилася та все більше людей прагнуть створити відчуття «повітря» у житлі, позбувшись від численних елементів декору (рамки, картини, книги, вази, пледи, подушки і т.д.). Особливо актуальний мінімалізм у малогабаритних квартирах, студіях.

Характерні риси такого інтер'єру – чіткі лінії, лаконічність і простота оздоблення. Із меблів у кімнаті перебуває тільки все саме необхідне, переважають світлі відтінки і незначні яскраві колірні акценти. З матеріалів у стиль найкраще вписується штучний або натуральний камінь, метал, дерево та кераміка.

Звичайно квартири з таким дизайном класно виглядають у будинках з великими вікнами або панорамним засклінням лоджії. Якщо хочеться добитися максимальної комбінації інтер'єру та екстер'єру, зверніть увагу на вінницький ЖК Avalon 5. Із плюсів проекту варто виділити високі стелі (2,7-3,1 м), наявність підземного паркінга та вдале розташування. У столиці гарний варіант – ЖК Greenville на Печерську або ЖК Royal Tower із власним парком на даху!

Лофт

Такий стиль в оздобленні інтер'єрів не втрачає лідерські позиції протягом багатьох років. Мода на лофт прийшла в Україну із США. У минулому столітті в Америці активно заселялися індустріальні будинки, а мешканці не бажали облагороджувати подібні приміщення. У підсумку, звичний інтер'єр був наповнений трубами, цегельною кладкою без оздоблення, проводами, прожекторами та дерев'яними балками.

Сучасний стиль лофт відрізняється від того, який користувався попитом років 50-60 назад. Дизайнери взяли від нього краще, залишивши натуральні матеріали, сірі, теракотові і темні відтінки, а також високі стелі. У комбінації із простими меблями, склом і перегородками вдається створити дійсний шедевр.

Найкраще проект у цьому стилі виглядає у просторих трикімнатних квартирах з високими стелями. У малогабаритних квартирах-студіях дизайнери намагаються більше не використовувати лофтовскі прийоми. У світі будівництва оздоблення у стилі лофт хрущовок і чешок стала антитрендом.

Класно подібний дизайн інтер'єрі вписується у концепцію ЖК Chicago Central House або ЖК Tetris Hall у Києві. У першому та другому випадку забудовник пропонує великі вікна, використання скла як декору будинку і незвичайне оздоблення фасаду із чіткою концепцією.  

Модерн

З мистецтва стиль модерн легко та впевнено перейшов у мир оформлення приміщень. Цей стиль прийдеться по душі спокійним натурам, які прагнуть отримати сучасне житло з мінімальною кількістю декору і максимальним затишком. Оскільки в інтер'єрі модерн переважають теплі тони, то найчастіше його використовують для облаштування нерухомості у холодних регіонах і кутових квартирах. Відтінки золотого, коричневого і бежевого створюють відчуття тепла, нівелюючи можливу прохолодь.

Хоча для модерну характерна проста форма меблів, шафи, дивани і комоди не виглядають нудно. Прикрасою виступають скляні вставки, фурнітура та вигнуті лінії. У якості основних матеріалів оздоблення використовується текстиль, кераміка, дерево та стекло. Особливо цікавий той факт, що текстилю у модерновому інтер'єрі з надлишком. Дизайнери пропонують використовувати різні фактури тканин не тільки для скатертин або штор, але й для подушок і навіть стін.

У стилю немає ніяких обмежень для використання, він відмінно вписується в невеликі по площі однокімнатні варіанти і величезних пентхауси в ЖК еліт класу.

Хай-тек

Ще один з найбільш популярних дизайнів для нерухомості на первинному ринку. Інтер'єр у стилі хай-тек ідеально пасує людям, яким подобаються прямі лінії, вдосталь незвичайного декору і поділ житла на функціональні зони.

Особливістю такого інтер'єру є використання світлих і переважно холодних відтінків. У дизайні переважають сірі, білі, ясно-сірі та молочні кольори. Яскраві плями в інтер'єрі відсутні, замість них використовується натуральна текстура і відтінки оздоблювальних матеріалів. Тут гра світла і контраст побудовані навколо деревини, металевих елементів, шкіри, скла та інших сучасних матеріалів.

Концепція хай-тек трохи пов’язано з мінімалізмом, тільки тут акцент зроблений не на мінімальному наборі меблів, а на загальній суровості обстановки. Також часто тут у якості елемента декору зустрічаються водопровідні труби і відкрита вентиляція. У квартирі, оформленої в стилі хай-тек, немає непотрібних речей. Усе використовується по призначенню і виконує певну функцію в інтер'єрі.

Для того щоб доповнити футуристичну атмосферу нового житла, варто вибирати ЖК, що використовують smart-технології для управління комунікаціями у квартирі. Зараз багато девелоперів оснащують новобудови системою розумний будинок, яка дозволяє регулювати світло, перекривати воду, відключати електрику та навіть газ при відсутності хазяїв. А управляється все через спеціальний додаток на смартфоні. Один із вдалих прикладів – житлові комплекси від забудовника «УКРБУД», які оснащені системою CLAP.

 

Вас також може зацікавити:

ТОП-5 нестандартних рішень у квартирі, які скоро стануть звичними

Корисні поради при ремонті та облаштуванні кухні: ТОП-8 лайфхаків

Наскільки вигідно купувати квартиру у новобудові з готовим оздобленням

Як вибрати підрядника для ремонту: кращі поради від виконроба

Як узаконити перепланування у квартирі

Передбачена компенсація 3% річних для окремих категорій мешканців Львівської області
Наглядова рада ПрАТ “ХК “Київміськбуд” призначила на посаду Голови правління – президента компанії Василя Олійника.
Результати роботи команди за 12 місяців та висновки по ринку первинної нерухомості Києва.