ТОП-5 нестандартних рішень у квартирі, які скоро стануть звичними 08/07/2019

До списку новин
ТОП-5 нестандартних рішень у квартирі, які скоро стануть звичними

Сучасним людям шалено повезло – світ стрімко розвивається, у ньому з'являється маса цікавих речей і в багатьох областях зникають чіткі рамки. Найбільше прогрес вплинув на творчі області, включаючи дизайн-інтер'єру, будівництво і технології для будинку. У цій статті поговоримо про 5 дивних рішень, які запропоновані дизайнерами та конструкторами меблів.

Меблі на стелі: унікальний стартап Bumblebee Spaces

Для українців покупка власного житла – неймовірне досягнення. Більшість молодих людей не можуть дозволити собі придбати навіть однокімнатну квартиру, а іпотеки в Україні видають із драконівським відсотком (17,9-24,5%). От чому на первинному та вторинному ринку найбільшим попитом користується саме малогабаритна нерухомість, малосімейки. Через порівняно невисоку вартість на них простіше назбирати кошти або оформити іпотечний кредит. Єдиний нюанс – площа житла буде вкрай обмеженою та власникам прийдеться ретельно продумувати кожну дрібницю.

За океаном і в Європі проблема маленьких житлових просторів теж стоїть вкрай гостро. Хоча в розвинених країнах розстрочка на житло надається на більш вигідних умовах, звичайно квартири мають вкрай скромну площу незалежно від кількості кімнат.

Стартап Bumblebee Spaces спрямований на те, щоб вирішити питання з обмеженим простором і пропонує розміщати меблі на стелі. За допомогою незвичайної конструкції ліжок, тумбочок і столиків можна заощаджувати до 50% простору. Працює задум у такий спосіб: конструкція прикріплюється до стелі за допомогою спеціальних тросів, а власник по необхідності опускає та піднімає потрібний предмет інтер'єру.

Поки стартап видається занадто оригінальним і з мотузками, що стирчать із кожного кута готовий миритися не кожний. Але якщо конструкцію дороблять або придумають новий матеріал для кріплення, то концепція легко приживеться навіть в українських стареньких будиночках. Поки найкраще реалізувати задум можна в житлі з високими стелями, тому що підвішена до стелі меблі буде віднімати мінімум 40-50 см простору.

Технологія smart-house

Рішення за назвою «розумний будинок» не є інноваційним навіть для слаборозвиненого українського ринку. У столиці уже є декілька ЖК, де використовується технологія CLAP, що дозволяє контролювати основні комунікації.

За задумом засновників, технологія smart-house повинна допомогти інвесторам із вмиканням/вимиканням конкретних гаджетів, відслідковувати споживання електроенергії, води, газу та навіть опалення (якщо встановлена індивідуальна система). За допомогою голосових команд або спеціального додатка мешканці зможуть регулювати температуру повітря у приміщеннях, перекривати подачу газу до плити або запобігати затопленню сусідів, подаючи сигнал системі «розумний будинок» для відключення в будинку води.

Вже зараз багато людей із задоволенням використовують голосових помічників на мобільних, щоб вирішити конкретні побутові проблеми або знайти корисну інформацію. А якщо інтегрувати розумного помічника для всього будинку, то можна одним натисканням кнопки запускати окремі побутові прилади, включати робота-пилососа, поки власник відсутній, запускати режим прання в пральній машині або миття посуду в посудомийній машині.

Ще один плюс – з кожним роком технологія smart-house дешевшає, і забудовники із задоволенням інтегрують її у власні проекти. Тепер це не надбання обраних, а цілком доступна багатьом опція.

Конструктори меблів

Зараз з'являється усе більше стартапів, стурбованих конструкцією меблів для міських квартир або приватних будинків. За своєю концепцією подібні предмети інтер'єру схожі з Bumblebee Spaces – вони покликані заощаджувати простір, гроші та сили власників нерухомості. Також подібні рішення є універсальними, тому покупець може за власним розсудом трансформувати меблі з урахуванням особистих потреб.

Першопрохідником на даному поприщі стала компанія Greycork, яка пропонує перетворювати простий диван у ліжко, стіл або софу залежно від дизайну інтер'єру. Причому людині при трансформації придбаного об'єкта не буде потрібно використання додаткових кріплень або спеціальних інструментів. Перетворення універсальних меблів відбувається максимально швидко і безпроблемно.

Доповнена реальність у дизайні інтер'єру

Подібне рішення – не далеке майбутнє, а реальність. Зовсім недавно компанія IKEA запропонувала своїм клієнтам за допомогою додатка і сучасного смартфона «приміряти» представлені в каталозі предмети інтер'єру. Користувачеві досить завантажити програму, знайти потрібні меблі в переліку IKEA і дотримуватися інструкції шведської компанії.

Але навіть це ще не межа. Незабаром можна буде побачити інтер'єр квартири ще до ремонту або при перестановці меблів. А дозволять це зробити окуляри з доповненою реальністю і відповідне програмне забезпечення. Плюс VR-технологій у тому, що людина заздалегідь зможе прогулятися по квартирі, оцінити розміри предметів інтер'єру, розташування меблів і зручність придуманого дизайнером інтер'єру.

Технології, вбудовані в меблі

Поки що для широких мас ідея бездротових колонок або зарядки, вбудованої в приліжковий столик або інші меблі видається абсурдною. Однак багато дизайнерів і компанії всерйоз замислюються про те, щоб поєднувати деякі корисні гаджети із різними меблями.

Наприклад, уже з'явилися журнальні столики із вбудованими торшерами та світильниками. Так покупцям не прийдеться довго роздумувати над тим, який освітлювальний прилад найкраще по кольору і формі буде поєднуватися з обраним предметом інтер'єра.

 

Вас також може зацікавити:

Як вибрати ідеальну квартиру: практичні поради для родин з дітьми

Трендові інтер'єри квартир у новобудовах в 2019 році

Переваги і недоліки життя у центрі міста

Інвестиції у нерухомість

Плюси та мінуси панорамних вікон

Передбачена компенсація 3% річних для окремих категорій мешканців Львівської області
Наглядова рада ПрАТ “ХК “Київміськбуд” призначила на посаду Голови правління – президента компанії Василя Олійника.
Результати роботи команди за 12 місяців та висновки по ринку первинної нерухомості Києва.