Як вибрати підрядника для ремонту: кращі поради від виконроба 19/04/2019

До списку новин
Як вибрати підрядника для ремонту: кращі поради від виконроба

Вибір підрядника для ремонту – одна з найбільш складних головоломок для власників нерухомості. Саме від підбору фахівця залежить якість фінішних робіт, витрати та те, чи залишиться людина задоволеним результатом.

Як і де шукати класного підрядника

Насамперед, запам'ятаєте 3 простих правила:

  • ніколи не співпрацюйте з незнайомими бригадами;
  • не довіряйте людям «з вулиці»;
  • і не вірте всім без винятку відгукам в інтернеті.

Найкраще при підборі підрядника звертатися по допомогу до родини, друзів, колег і знайомих. Вони не зацікавлені в райдужній рекламі компанії або приватної бригади, а ще завжди можна подивитися результат ремонту загодя і не витрачати власний час. 

Якщо ж вам немає у кого запитати поради і єдиний варіант – пошук в інтернеті, скрупульозно перевіряйте компанії і веб-ресурси. Не варто довіряти сумнівним сайтам або фірмам без відгуків або з їхньою мінімальною кількістю. Заздалегідь уточнюйте, чи надає підрядник необхідну документацію та чи відкритий кошторис ремонту. З переліком різних компаній можете ознайомитися на сайті domstroy.com.ua. Тут зібрана велика кількість підрядників з різних міст і час пошуку помітно скоротиться.

На що варто звернути увагу насамперед

Не бійтеся відмовлятися від співпраці з фірмами або бригадами, думка з якими у вас розходиться або є непримиренні конфлікти. Знайти нового виконавця куди простіше і дешевше, ніж переробляти готовий ремонт.

Порада 1. Завжди переглядайте портфоліо компанії перед підписанням договору. Відповідальні підрядники завжди мають при собі кілька прикладів з підсумками власної роботи.

Порада 2. На об'єктах не можна курити, інакше сморід міцно в'їсться в матеріали. Якщо працівники дозволяють собі подібну вільність, ставте ультиматум.

Порада 3. У процесі роботи досвідчені співробітники завжди захищають підлогове покриття, вхідні двері та вікна від бруду.

Порада 4. Дійсно гарний підрядник завжди готовий показати готовий об'єкт або там неодмінно залишається хтось із бригади. Також на об'єкті завжди панує чистота – немає неприбраного сміття, розкиданих залишків ламіната, кахля та іншого будматеріалу.

Порада 5. Звертайте увагу на інструменти. У кваліфікованого працівника інструменти завжди у прекрасному стані та чисті.

Порада 6. Аналогічним чином справи йдуть із чистовими матеріалами для ремонту. У ситуації, коли бригада халатно до всього відноситься – на майданчику буде панувати безлад. От чому важливо самостійно переглядати ситуацію на попередньому або нинішньому об'єкті компанії, яку збираєтеся найняти.

Порада 7. Коли у фірми-підрядника є власний сайт, то це теж говорить про серйозний підхід до справи. Але якщо його немає, то у підрядника повинен бути хоча б аккаунт на профільному веб-ресурсі с декількома десятками або сотнями відгуків.

Порада 8. Якщо вам вдалося потрапити на об'єкт компанії, то уважно слідкуйте за відносинами між виконробом та підлеглими. Для зручного спілкування професіонал завжди попросить співробітників на час покинути квартиру або будинок, щоб ви могли спокійно поспілкуватися.

Порада 9. Наявність договору буде обов'язковою для чималої та відповідальної фірми. Документ захищає від можливих проблем як виконавця, так і замовника. Звичайно тут вказуються строки і перелік робіт, вартість кожного етапу ремонту та інші нюанси.

 

Вас також може зацікавити:

Недорогий ремонт: можливо чи ні

Ремонт однокімнатної квартири своїми руками

Розумний ремонт в малогабаритній однокімнатній квартирі

Як узаконити перепланування у квартирі

Трендові інтер'єри квартир у новобудовах в 2019 році

Передбачена компенсація 3% річних для окремих категорій мешканців Львівської області
Наглядова рада ПрАТ “ХК “Київміськбуд” призначила на посаду Голови правління – президента компанії Василя Олійника.
Результати роботи команди за 12 місяців та висновки по ринку первинної нерухомості Києва.