Недорогий ремонт: можливо чи ні 24/06/2019

До списку новин
Недорогий ремонт: можливо чи ні

Ремонт – це те слово, від якого кидає у піт будь-якого власника нерухомості. Покупці об'єкта в новобудові або мешканці «хрущівок» однаково нервово реагують на ремонт у своїх кровних квадратних метрах. Занепокоєння викликають не тільки якість матеріалів або адекватність будівельної бригади, але й різні дрібниці.

Наприклад, чи зможуть майстри впоратися в строк, чи вдасться знайти необхідне оздоблення або меблі. Окрема категорія занепокоєнь – бюджет. На практиці вкластися в намічену суму вдається або щасливчикам, або дуже прагматичним людям. Звичайно потрібно закладати додаткові 15-20% зверх норми, щоб успішно завершити ремонт. Як потрапити в категорію людей, які змогли заощадити? Читайте далі в цій статті.

Міф

Недорогий ремонт – неякісний ремонт. Саме такий міф розповсюджений серед мешканців великих міст. Масла у вогонь підливають несумлінні будівельники, архітектори і дизайнери. Насправді, можна дешево та швидко завершити всі роботи, і ще заощадити при цьому. Головне – правильно і відповідально підходити до справи.

Реальність

Щоб стати справжньою легендою серед своїх знайомих і експертом в області недорого ремонту, слід виявити основні витрати при ремонті. На ділі потрібно гарненько подумати, чи можна на них заощадити.

На чому заощаджувати не рекомендується

  • Інженерні комунікації. Тип житла тут не має ніякого значення. У новобудовах і старому житловому фонді рекомендується монтувати комунікації по квартирі з нуля. Прокладка труб, штробування стін під проводку, підготовка електрощитка та інші операції виконуються один раз і надовго. Проблеми з неякісними комунікаціями можуть зіпсувати будь-який дизайнерський ремонт, тому скупитися на гарні ПВХ-труби, двофазний лічильник і трижильний мідний кабель не варто. 
  • Утеплення. Кутові квартири в старих будинках в обов'язковому порядку вимагають утеплення. Енергоефективність панельної нерухомості теж змушує бажати кращого. Варіанти у сталінках на першому поверсі вимагають ще від власників і гідроізоляції, щоб холод і вогкість не йшли з підвалу. У новобудовах справа зі збереженням тепла йдуть краще, так що бюджет не утеплення можна не виділяти. 
  • Металопластикові вікна і евроблок. Від якості конструкцій теж залежить збереження тепла всередині приміщень. От чому краще вибирати гарні варіанти із двокамерними склопакетами і напилюванням. На офіційних сайтах виробників можна підібрати оптимальне вікно та прикинути бюджет покупки. 
  • Міжкімнатні двері. Від щільності і якості дверей залежить комфорт мешканців. Погані двері із МДФ програють варіантам з масиву. Вони гірше зберігають тепло і захищають від звуку, згодом розсихаються. Часто недорогі двері втрачають свою привабливість всього через пару років. А щоб почалися проблеми з фурнітурою, і зовсім потрібно не більше 2-3 місяців. 
  • Вхідні двері. Краще відразу ж поставити гарну модель із сейфововою системою, а також схованими петлями. Особливо якщо всередині квартири будуть зберігатися дорогі оздоблювальні матеріали. Згодом двері захистять від крадіжки дорогу побутову техніку і особисті речі. А ще гарні двері захищають від протягів, сморіду або шуму з під'їзду. 
  • Кухня і ванна. Відштовхуватися в ремонті слід саме від стану ванної кімнати та кухні. Ці два приміщення можуть потягнути до 30-40% з бюджету. Обов'язково вибирайте гарну сантехніку і меблі, які не буде накопичувати бруд і воду. Окремо слід виділити гроші на гарну плитку (краще італійську або іспанську), стільницю, мийку і змішувач. Дорогі аксесуари прослужать кілька десятиліть, а дешеві потрібно буде міняти вже через 2-3 роки.

На чому реально заощадити

  • Дизайнер і унікальне оформлення. Сьогодні в мережі можна підібрати інтер'єр за смаком та заощадити кілька тисяч. Щоб не опинитися в неприємній ситуації, слід заздалегідь продумати план розташування комунікацій (особливо електрики), підібрати меблі і оздоблення з каталогу, а ще проконсультуватися з будівельною бригадою про ваші наміри. 
  • Дорогі меблі. Заплатити гроші наперед і чекати ліжко кілька місяців? Це точно не наш випадок! Пошукайте в місті вже доступні варіанти із шоурумів або складів, щоб заощадити власний час. Підходящий спальний гарнітур, шафа-купе і столик на кухню реально знайти всього за пару днів пошуків. 
  • Оформлення стін, стелі та текстиль. Натяжна стеля відмінно виглядає і робить простір візуально більшим. Її можна доповнити світильниками-спотами і заощадити на гіпсокартонних конструкціях. Для оздоблення стін можна вибрати шпалери, що миються, або варіанти під фарбування. Звичайний ламинат з гарними показниками зносостійкості прекрасно доповнить простий інтер'єр. А від дорогих і важких штор можна сміливо відмовитися. 
  • Демонтаж, вивіз сміття та прибирання. Підготувати нерухомість до ремонту можна власними силами. Досить виділити 2-3 дня на те, щоб зірвати підлогу, викинути старі меблі і сантехнику. А з прибиранням після ремонту цілком впорається недорогий миючий пилосос.

Коли слід починати ремонт

Спочатку слід затвердити фронт робіт, а далі шукати будівельну бригаду. Точно визначьте разом з майстром потрібну суму грошей і виділите її із сімейного бюджету. Залишіть невеликий запас на непередбачені витрати. Підготовку до капітального ремонту потрібно починати відразу ж після новорічних свят, щоб вдало стартувати вже навесні. Поки всі відпочивають можна почати шукати бригаду та прицінюватися до матеріалів.

Покупки краще зробити заздалегідь, що дозволить заощадити час. Майстрам не прийдеться чекати плитку або кабель для проводки. Моніторьте агрегатори, які збирають інформацію про ціни на матеріали із усіх магазинів. Так можна знайти гарні варіанти по максимально низькій ціні. Також заведіть картку з кешбеком і використовуйте тільки її. Брудні роботи потрібно завершити до настання літа. У теплий період можна приступати до чистового ремонту.

 

Вас також може зацікавити:

Як вибрати підрядника для ремонту: кращі поради від виконроба

Корисні поради при ремонті та облаштуванні кухні: ТОП-8 лайфхаків

Розумний ремонт в малогабаритній однокімнатній квартирі

Ремонт однокімнатної квартири своїми руками

Наскільки вигідно купувати квартиру у новобудові з готовим оздобленням

Передбачена компенсація 3% річних для окремих категорій мешканців Львівської області
Наглядова рада ПрАТ “ХК “Київміськбуд” призначила на посаду Голови правління – президента компанії Василя Олійника.
Результати роботи команди за 12 місяців та висновки по ринку первинної нерухомості Києва.