Елітна нерухомість Києва 20/03/2020

До списку новин
Елітна нерухомість Києва

У 2019 році збереглася позитивна тенденція та високий попит на клас економ, а також комфорт. Трохи поодаль стоїть клас бізнес, який значно перевершує в плані якості будівництва та інфраструктурі економ та комфорт. А от елітна нерухомість обирається покупцями в якості інвестицій вкрай рідко. Це пов’язане не тільки з високою ціною, але й супутніми витратами, наприклад, на обслуговування квадратних метрів та оформлення угоди. Крім того, елітна нерухомість має високі ризики бути непроданою на вторинному ринку.

Проте кількість об'єктів у процентному співвідношенні продовжує рости, тому залишати елітні варіанти без уваги не слід. Команда нашого сайту сьогодні розібрала найпопулярніші об'єкти столиці.

Чому інвестувати в елітну нерухомість може бути вигідно

Дорогі будинки розташовуються в центральних частинах міста, а дорогі квадратні метри підкреслюють статус інвестора. Щільність забудови залишається дуже високою, місця в центрі практично не залишається. Тому можна судити, що вартість нерухомості в центральних частинах столиці буде постійно рости.

Більшість елітних об'єктів перебуває в середині будівельного циклу. Дома планують закінчити та ввести в експлуатацію в найближчі 2-3 роки. Зараз саме час займатися оформленням угоди, адже в майбутньому, згідно з тенденцією, вартість квадратного метра продовжить збільшуватись. У разі інвестування на етапі котловану цілком реально заощадити до 30%, але таких варіантів у Києві практично немає.

Елітну нерухомість купують у двох випадках. По-перше, для того щоб зберегти свій капітал у чомусь більш стабільному, ніж валюта, золото та акції. По-друге, інвестори дивляться вбік елітної нерухомості як на інструмент бізнесу. Апартаменти можна здавати в оренду не тільки забезпеченим киянам, але й іноземцям. Також елітні варіанти добре здаються в оренду подобово або на короткий строк (3-7 днів). Грамотний підхід дозволяє отримати до 20% річних та швидко повернути вкладені в будівництво гроші.

Середня ціна елітної нерухомості у 2019 році становила 1300-1400 доларів за 1 квадратний метр у Печерському районі та приблизно 1200 доларів у Шевченківському районі. Якщо розглянути початок 2020 року, можна побачити приблизно такі ж цифри. Ціни на елітні об'єкти коливаються в межах 5%.

Девелопери по-різному оцінювали минулий 2019 рік. У плані елітної нерухомості вони не прийшли до спільної думки. Головний висновок – місця в Києві залишається не так багато, як 5-10 років тому. Плюс забудовники не бажають займатися елітною нерухомістю через політичну та економічну нестабільність.

Курс долара знизився з 28 гривень до 25 гривень. Таке падіння американської валюти напряму вплинуло на інвесторів. Ті, хто мав на руках значну суму в доларах, вирішили покупку відкласти та почекати підвищення.

Що стосується 2020 року, єдиної думки в забудовників теж немає. Усі, як зазвичай, орієнтуються на політику та економіку. Стабільності поки не передбачається, особливо, з огляду на постійні перестановки в уряді. У цей час розглядати проекти на етапі котловану досить ризиковано. А от придивитися до варіантів, які готові вже на 30-40% все ж таки можна. Адже забудовники будуть намагатися закінчити актуальні об'єкти та ввести їх в експлуатацію. Від цього залежить їх безпосередній прибуток, адже вартість таких об'єктів усе ще залишається дуже високою.

Особливості елітних новобудов у столиці

Ключовий момент – місцерозташування. Від цього чинника залежить вартість об'єкта та рівень прилеглої інфраструктури. Центральні райони найчастіше щільно забудовані, тому вартість квадрата тут залишається дуже високою. Плюс на ціну впливають культурні та релігійні об'єкти, наявність метро та інших видів транспорту. Крім того, нерухомість із відмінним панорамним краєвидом дорожче інших варіантів. Близькість зеленої зони дозволяє девелоперам підвищувати вартість на 10-20%.

Суттєвим мінусом елітної нерухомості в Печерському районі є відсутність внутрішньої інфраструктури. Тут практично завжди дуже маленькі подвір’я та немає місця для зберігання автомобілів. Тому наявність паркування або підземного паркінгу є ключовим чинником проекту.

На ціну впливає облаштування. Девелопери роблять усе можливе щоб прикрасити прибудинкову територію. Замовляється дорогий ландшафтний дизайн та озеленення, відкриваються магазини, елітні ресторани та кафе (якщо дозволяє місце). Також у наявності завжди спортивні зони та клуби для любителів SPA.

В елітній нерухомості завжди використовується супутнє інженерне встаткування. Багато проектів під'єднано до системи «Розумний будинок», мають власну котельню, насосну станцію та навіть трансформаторну підстанцію. У будь-яких непередбачених ситуаціях інвестори не залишаться без води або тепла.

Безпека та комфорт у дорогих об'єктах перебуває на найвищому рівні. Територія завжди закрита від автомобілів та сторонніх людей. Потрапити в новобудову або на територію можна тільки у разі наявності спеціального пропуску. Завжди є автоматична система пожежогасіння та димовидалення. Варіанти на поверхах під'єднані до сигналізації.

В елітних новобудовах повсюдно зустрічаються великі об'єкти від 150 до 200 квадратів із цікавими та нетривіальними плануваннями. Часто забудовники пропонують і зовсім вільне планування, а також індивідуальний дизайн під конкретного замовника.

Елітне житло включає просторі тераси, напівкруглі панорамні вікна та експлуатовані дахи. Обслуговування також не викликає ніяких претензій. Завжди є консьєрж-сервіс на першому поверсі, через який можна вирішити практично будь-яку проблему в будинку.

Дитячий садок в 70 метрах від комплексу

290 метрів до супермаркету

Підземний паркінг для автомобілів

Власний дитячий майданчик

Облаштований спортивний майданчик

Затишна зона відпочинку на території

 

Одна з найдорожчих новобудов класу еліт у Києві, де вартість квадрата стартує від 4 000 доларів. Така висока ціна зумовлена близьким розташуванням метро «Хрещатик» та супутньою інфраструктурою. Поруч із нерухомістю перебуває велика кількість адміністративних будівель та бізнес-об'єктів.

У будинку передбачена невелика кількість квартир та повністю закритий статус. Житло буде під'єднано до системи «Розумний будинок» та комунікацій. Забудовник реалізує багатоступеневу систему очищення води, власну підстанцію, встановить відеокамери. На даху будівлі побудують зелений парк із деревами та місцями відпочинку. Також тут організують lounge-зони, де можна буде провести час із друзями або рідними. Житловий фонд включає квартири з великими терасами та відмінними краєвидами на важливі об'єкти столиці. Крім того, у новобудові відкриють свій ресторан, бар та спортивний комплекс. Тут буде кілька тренажерних залів, SPA та сауна. Поблизу інвестори знайдуть популярні гімназії, школи, дитячі садки (у тому числі і приватні). Територія житлового комплексу буде закрита для сторонніх та автомобілів. У периметрі встановлять датчики руху, також тут буде охорона. Потрапити на територію можна буде тільки після пред’явлення спеціальної електронної картки. У новобудові буде цілий поверх для персоналу. Також девелопер побудує в ЖК зал для ведення бізнес-переговорів.

Дитячий садок на території комплексу

250 метрів до супермаркету

Підземний паркінг для автомобілів

Власний дитячий майданчик

Облаштований спортивний майданчик

Цілодобова охорона та відеонагляд

 

Новобудова високого рівня має унікальну архітектуру для Києва та помітно виділяються на фоні інших дорогих будинків. Різнобарвні фасади вдало доповнені панорамними вікнами. Нерухомість розташована в 5 хвилинах ходьби від станції метро «Олімпійська». Тут буде більш ніж 400 квартир із відмінним плануванням. Є як стандартні 1-3-х кімнатні варіанти, так і просторі пентхауси з відмінним видом на місто. Нерухомість під'єднана до системи «Smart House» та контролюється інвесторами на відстані. Для покупців передбачений триповерховий підземний паркінг та велика кількість технічних приміщень для зберігання різних дрібниць. Розташована новобудова в Печерському районі, тому до інфраструктури дуже близько. Нерухомість буде обслуговувати власна компанія. Фахівці зможуть розв’язати будь-яку проблему, пов'язану з житлом за лічені години.

Тут передбачено кілька безшумних європейських ліфтів, а ще гарна вхідна група. Є консьєрж-сервіс та зона для зустрічі гостей. На першому поверсі відкритий бар та є ігрова зона для малят. На даху новобудови планують зробити лаунж-зону та облаштувати басейн.

Девелопер організує роботу великого центру для переговорів та підготує спеціальне приміщення для вечірок. Комплекс закритий для сторонніх та автомобілів, є спеціальна система пропусків та електронних ключів. Прибудинкова територія оформлена в сучасному стилі та прикрашена зеленим дизайном. Поруч із новобудовою планують відкрити приватний дитячий садок. Також інвестори в пішій доступності знайдуть усі необхідні столичні об'єкти, включно з торгівельно-розважальними центрами та зупинками громадського транспорту.

Дитячий садок в 130 метрах від комплексу

480 метрів до супермаркету

Підземний паркінг для автомобілів

Власний дитячий майданчик

Облаштований спортивний майданчик

Цілодобова охорона та відеонагляд

 

Даний житловий комплекс розташовується за адресою вулиця Євгена Коновальця, 26а. Включає 1 будівлю на 25 поверхів, де буде розміщено 92 квартири класу еліт. Найближча станція метро перебуває в 10 хвилинах ходьби від новобудови. Житло здане в експлуатацію в першому кварталі 2015 року, але частина нерухомості все ще доступна для покупки. Тут є 1-3-х кімнатні варіанти та дворівневі об'єкти. Передбачений підземний паркінг на велику кількість автомобілів та гостьова стоянка. Купити житло в цьому будинку можна з уже виконаним оздобленням або готовим дизайн-проектом, а також повністю обладнаними кімнатами.

Нерухомість під'єднана до системи «Розумний будинок», тому інвестори можуть на відстані контролювати квадратні метри. ЖК Skyline вважається клубним будинком через невелику кількість квартир на поверсі, а також супутні об'єкти поблизу. На першому поверсі передбачена велика вхідна група зі зручною зоною очікування. Крім того, тут є бібліотека, маленький кінотеатр та камін. Для малят передбачений великий дитячий майданчик на подвір’ї, а всередині будівлі працює ігрова кімната. Поруч із комплексом підготовлена барбекю. Усі квартири продаються з дуже великими та високими вікнами, що гарантує природню інсоляцію. Деякі квартири продаються з терасами.

Печерський район обраний забудовником спеціально для того, щоб привабити якнайбільше інвесторів. Тут у достатній кількості представлена бізнес інфраструктура та розваги на будь-який смак. Покупці дорогих квадратних метрів легко знайдуть поблизу елітні магазини, дорогі ресторани, SPA-центри та спортивні клуби, а також об'єкти для дітей та школярів. Тренажерний зал у комплексі буде обладнаний згідно з європейськими нормами. Нерухомість закрита для сторонніх та постійно охороняється. Тут також є консьєрж-сервіс та адміністратор, а обслуговує житло власна експлуатаційна компанія. Майстри працюють цілодобово.

Дитячий садок в 270 метрах від комплексу

530 метрів до супермаркету

Підземний паркінг для автомобілів

Власний дитячий майданчик

Цілодобова охорона та відеонагляд

Затишна зона відпочинку на території

 

Нестандартний проект привертає увагу різною кількістю поверхів у всіх трьох будинках. Нерухомість розташована в 5 хвилинах від станції «Кловська» та включає 70 квартир. Під землею передбачений великий паркінг. У новобудові представлені стандартні квартири з однією, двома та трьома кімнатами, також дворівневі великі пентхауси з відмінним видом. Усі три будинки об'єднані загальним стилобатом, який включає безліч об'єктів. Тут відкриють дорогий фітнес-клуб із басейном, SPA-центр та дитячий клуб. Всередині будинків встановлені панорамні ліфти, тому під час поїздки можна насолоджуватися гарними краєвидами Києва. На даху стилобату збираються зробити зелену зону з мальовничими об'єктами. Тут не тільки висадять чагарники та дерева, але й підготують прогулянкову зону, а також встановлять фонтан. Нерухомість перебуває під цілодобовим відеоспостереженням та охороняється. Передбачений консьєрж-сервіс та власна експлуатаційна служба.

Багатосекційна новобудова пропонує 15, 18, 21 поверх. На автомобілі до найближчої станції «Видубичі» всього 5 хвилин. Крім того, вдале місцерозташування дозволяє швидко дістатися в будь-яку частину міста та за межу мегаполіса. Будинок зданий у 2018 році, але частина нерухомості все ще продається. Житловий фонд високого рівня представлений квартирами з автономним опаленням, засклінням та підведеними комунікаціями. З верхніх поверхів житла відкривається панорамний краєвид столиці. Зверху можна спостерігати за ботанічним садом та жвавим районом поруч.

Дитячий садок та школа в 50 метрах від комплексу

Супермаркет у кроковій доступності

Підземний паркінг для автомобілів

Цілодобова охорона та відеонагляд

VIP-спорткомплекс з басейном

Затишна зона відпочинку на території

 

У найближчому оточенні інвестори знайдуть дорогі магазини, приватні школи дитячі садки, а також офісні та бізнес-установи. Недалеко розташувався спортивний комплекс із басейном та SPA. Новобудова відповідає класу не тільки зовні, але і всередині. Передбачене велике лобі з величезними стелями та авторським оздобленням. На першому поверсі підготовлена ігрова кімната, а також приміщення для зберігання дрібниць та спортивного встаткування. Також є підземний паркінг для автомобілів. Житловий фонд включає варіанти з однією, двома та трьома кімнатами, а також індивідуальні пентхауси на верхніх поверхах із терасами. Традиційно ЖК Busov Hill під'єднаний до пожежної сигналізації та системі швидкого димовидалення. Стежити за безпекою та комфортом мешканців буде консьєрж-сервіс та цілодобова охорона. На всій території ЖК встановлене відеоспостереження.

 

Вас також може зацікавити:

ТОП-5 висотних ЖК у Києві

Експлуатована покрівля: на даху новобудов Києва (кафе, лаунж, парки)

Ринок нерухомості у 2020 році: на що сподіватися забудовникам та інвесторам

Які проекти почнуть будувати в Києві у 2020 році

Скільки квадратних метрів потрібно для комфортного життя

Передбачена компенсація 3% річних для окремих категорій мешканців Львівської області
Наглядова рада ПрАТ “ХК “Київміськбуд” призначила на посаду Голови правління – президента компанії Василя Олійника.
Результати роботи команди за 12 місяців та висновки по ринку первинної нерухомості Києва.