Чому потрібно найняти ріелтора під час покупки квартири в новобудові 24/12/2019

До списку новин
Чому потрібно найняти ріелтора під час покупки квартири в новобудові

Зазвичай, коли мова йде про покупку житла на вторинному ринку, обидві сторони готові працювати з ріелторами. Так покупець заощаджує свій час та не переживає щодо всіх документів на квадратні метри. А продавець не витрачає нерви на пошук адекватних покупців і відразу ж отримує на руки необхідну суму.

Ріелтори та первинний ринок нерухомості – поки ще поняття несумісні. Мало хто під час підбору квартири в новобудові готовий витратити зайві гроші на послуги фахівця. Чи можна легко обійтися без ріелтора або інвестори щось упускають? Давайте разом розберемося в цій нелегкій справі.

Чому слід працювати з професіоналом із нерухомості

Під час покупки житла клієнт думає винятково про фінансову сторону та намагається максимально заощадити. У цьому випадку він залишається повністю незахищеним. Наприклад, грамотний ріелтор прекрасно знає про необхідний пакет документів, розбирається в юридичних аспектах, допомагає виявити проблеми будівництва. Але потрібно розуміти, що такі пізнання є тільки в досвідчених фахівців.

Професіонал обов'язково консультує покупців із питань вартості житла в певних районах та мікрорайонах. Він прекрасно знає внутрішній первинний та вторинний ринок і в курсі змін цін. Ще ріелтор безпроблемно розповість покупцеві щодо рівня ліквідності обраного житла через 5-7 років. До того ж, фахівець підкаже який банк краще для іпотеки або кредиту, а також порадить відмінного нотаріуса.

Коли необхідна допомога професіонала

Обов'язково потрібно перевіряти всіх забудовників, але особливо завзято слід інспектувати молодих девелоперів. Такі компанії найчастіше роблять помилки в будівництві, які потім уже неможливо виправити. До того ж, зберігається ризик нарватися на шахраїв та втратити гроші. Перевірку документів на будівельний об'єкт і землю можна доручити юристу або ріелтору.

Більша частина забудовників працює через власні відділи продажу. Але є категорія компаній, які продають квартири через великі ріелторські фірми із солідним досвідом. Це стосується житла класу бізнес та елітних квадратних метрів, а ще дорогих котеджних містечок. Деякі варіанти неможливо купити в девелопера, вони є тільки в агентів із нерухомості.

Незайвим буде допомога професіонала, коли важлива швидкість та немає бажання витрачати час. Зайняті бізнесмени або відомі люди просто передоручають пошук житла грамотному фахівцеві.

Як вибрати агента з нерухомості

На жаль, частина ріелторів ганьбить професію та надає послуги низької якості. Вони заробляють не на наданні професійних послуг, а на різниці під час продажу житла. У підсумку, страждає покупець житла та ринок нерухомості.

Зверніть увагу на подальші нюанси:

  • Відгуки та рекомендації. Коли справа стосується декількох десятків тисяч доларів, то краще прислухатися до порад своєї родички та добрих друзів. Вони точно підкажуть фахівця, який проведе безпечну угоду.
  • Вартість реклами. Якщо компанія або окремий фахівець використовують дорогий канал залучення клієнтів, це може свідчити про стабільність і надійність.
  • Перше враження. Підбір агента потрібно порівнювати з пошуком сімейного лікаря або педіатра. Дуже важливо загальне враження від розмови, міміки та жестів. Потрібно брати до уваги такий тонкий аспект як психологічний комфорт поруч із людиною.

  • Професіоналізм. У сучасному світі вже недостатньо мати просто «гострий язик» і вміти красиво говорити. Клієнти, які готові платити велику суму за новобудову, дуже вимогливі та освічені. Вони дивляться на те як працює людина, який досвід має, як відповідає на запитання та розв'язує проблеми.

Щоб захистити себе від шахрайських схем, слід отримати рекомендації від колишніх клієнтів ріелтора. Фахівець, якому нема чого приховувати, охоче поділиться контактами.

 

Вас також може зацікавити:

Як перевірити квартиру у новобудові перед покупкою

Інвестиції у нерухомість

10 помилок при покупці квартири у новобудові

Як обрати теплу квартиру

Як відрізнити замовлені коментарі в нерухомості

Передбачена компенсація 3% річних для окремих категорій мешканців Львівської області
Наглядова рада ПрАТ “ХК “Київміськбуд” призначила на посаду Голови правління – президента компанії Василя Олійника.
Результати роботи команди за 12 місяців та висновки по ринку первинної нерухомості Києва.