Плюси та мінуси дворівневих квартир 27/12/2019

До списку новин
Плюси та мінуси дворівневих квартир

Дворівневе житло вважається дорогим та успішно конкурує з великими пентхаусами. Для одних покупців покупка такого варіанта стає відмінною угодою, а інші бояться квартир на 2 поверха, як вогню.

Ситуація на ринку нерухомості серед забудовників теж неоднозначна. Одні компанії всіляко уникають апартаментів на кілька рівнів, а інші, навпаки, будують їх масово.

Через те що попит корелює з пропозицією, ця тема стає цікавою для покупців. У сьогоднішній статті ми постараємося розібратися з усіма перевагами та недоліками таких квадратних метрів.

Плюси дворівневих квартир:

  • Зручне планування. Стандарт дворівневого житла – це наявність зверху тільки 1-2 спалень та 1 санвузла. У такому випадку підійматися або спускатися декілька разів на день необов'язково.
  • Функціональні зони. Зверху замість спальні можна організувати кабінет або вітальню з кінотеатром, ігровою консоллю, книгами та ін.
  • Збільшена житлова площа. Багатьом клієнтам подобається відчуття свободи та велика кількість просторих кімнат.
  • Легко облаштувати житло. У великих квартирах на 2 рівня можна реалізувати будь-який дизайн та втілити в реальність усі мрії, наприклад, зробити гардероб або зимовий сад.

  • Високий соціальний статус. Купуючи таке житло, інвестор моментально потрапляє в категорію обраних. Квартира на верхньому поверсі у власності говорить про достаток та смак.
  • Економія на меблях. Необов'язково купувати дорогі дивани, шафи та столи. Можна обійтися невеликим набором меблів і витратити зовсім небагато. У підсумку, шикарна дворівнева квартира буде виглядати як пентхаус із голлівудських фільмів.
  • Монтаж панорамних вікон. Верхні поверхи та простори – ідеальна комбінація для створення унікальної квартири. Тут можна встановити якісні панорамні вікна від стелі до підлоги та насолоджуватися відмінним видом на місто або зелену зону. Але варто пам'ятати, що на двох поверхах панорамні вікна монтувати не рекомендується, щоб не страждати від великих тепловтрат.

  • Зверху немає сусідів. Інвестор ніколи більше не буде страждати від шуму сусідських дітей. Крім того, мешканці захищені від потопів та постійного оновлення дорогого ремонту. Зазвичай, цей плюс належить до будь-якого варіанта на верхньому поверсі.
  • Менше пилу та шуму з вулиці. Житло нагорі дає не тільки гарну оглядовість, але й більше захищене від бруду, вихлопних газів автомобілів, шуму з боку дитячого майданчика.
  • Є можливість встановити камін. У деяких будинках передбачені опції для любителів великих просторів. Наприклад, девелопер за додаткову плату підготує вентиляцію під справжній дров'яний камін.

Мінуси дворівневих квартир:

  • Наявність сходів. Такий елемент може стати яскравою стилістичною частиною інтер'єру, але для більшості доставляє масу незручностей. Особливо коли мова йде про літніх людей або маленьких дітей. Пенсіонери та ті, хто пережив травму або має проблеми зі здоров'ям, не зможуть часто використовувати верхній поверх. Для малят сходи можуть стати одним з чинників підвищеного травматизму. Крім того, сходи забирають до 10% корисної площі.
  • Додаткові податки та збільшена комуналка. Дворівневі квартири великої площі обкладаються податком на розкіш. Плюс обігрів просторих апартаментів обходиться дорожче.
  • Необхідно робити ремонт у 2 санвузлах. Зазвичай плануваннями передбачено дві ванні кімнати та два туалети (по одному на кожному поверхові). Вартість ремонту в цьому випадку порівняна з гарною 3-4-х кімнатною квартирою.

  • Складніше знайти орендаря. Занадто великі об'єкти нерухомості практично не мають попит, тому здати їх швидко не вийде.
  • Пошук покупця теж займає багато часу. Нестандартне житло в новобудовах можна безуспішно продавати кілька років.
  • Дворівневі варіанти програють іншим типам житла. Нерідко варіанти на верхніх поверхах порівнюють із таунхаусами на 2 рівня. За ціною ці види нерухомості можуть бути однаковими. Водночас таунхауси завжди мають гараж для автомобіля та прибудинкове зелене подвір'я.
  • Будинки рівня економ та комфорт можуть сильно нагріватися в літню пору року. Мешканцям верхніх поверхів доведеться встановлювати додаткові кондиціонери, щоб підтримувати оптимальну температуру повітря у квартирі.

  • Серйозні проблеми в разі зламаного ліфта. Нові будинки комплектуються якісні європейськими ліфтами, які ламаються вкрай рідко. Але в разі відсутності електрики, форс-мажору або у разі планової діагностики кілька разів на рік, вони перестають працювати. Тому весь шлях до свого улюбленого дворівневого житла доведеться долати сходами.
  • Злом майна з даху. Багато злодіїв проникають у житло з даху та спеціально підбирають дорогі варіанти в гарних будинках. Їм вдається обійти службу безпеки та виключити дорогу сигналізацію, а злом пластикових вікон особливих проблем у домушників не викликає.
  • Можуть виникнути неприємності з комунікаціями. Для безперебійної подачі води на верхні поверхи, можливо, буде потрібно встановлювати додаткове насосне встаткування.

 

Вас також може зацікавити:

4 головні переваги мансардних поверхів у новобудові

Як перевірити квартиру у новобудові перед покупкою

Кращі елітні новобудови Печерського району

ТОП-5 кращих проектів Оболонського району

Чим відрізняються між собою апартаменти і квартира

 

Передбачена компенсація 3% річних для окремих категорій мешканців Львівської області
Наглядова рада ПрАТ “ХК “Київміськбуд” призначила на посаду Голови правління – президента компанії Василя Олійника.
Результати роботи команди за 12 місяців та висновки по ринку первинної нерухомості Києва.