4 головні переваги мансардних поверхів у новобудові 10/07/2019

До списку новин
4 головні переваги мансардних поверхів у новобудові

До мансардних поверхів у будинках на первинному ринку відносяться з підозрою. Покупці не поспішають купувати даний тип житла, побоюючись можливих проблем. В дійсності, з мансардою не виникне ніяких проблем. За умови, що забудовник заздалегідь подбав про утеплення, тепло- і гідроізоляцію даху. У такому випадку мешканцям не прийдеться страждати через духоту, побоюватися сильних дощів або мерзнути у холодну пору року.

В Україну мода на новобудови з мансардним поверхом прийшла із Франції. Там двосхилі дахи ще більше 100 років тому використовували для життя. Правда, на мансардах жили переважно бідняки та умови у квартирах на горищі були дуже обмежені. Зараз же архітектори краще проробляють горищне та роблять його максимально зручним для мешканців.

Ще один цікавий факт – популяризації мансардних квартир сприяла французька богема, інтелігенція та аристократія. Багато письменників, художники, філософи і відомі люди бажали жити саме під дахом. Звідси відкривався чудесний вид на місто, зірки та мальовничу природу. Це сприяло натхненню талантів, а також подарувало миру тисячі прекрасних творів мистецтва і науки.

А як справи з мансардою йдуть зараз? Наскільки вигідно купувати житло на первинному ринку під дахом і які переваги отримує інвестор?

Доступна ціна за 1 м2 житлової площі

Всупереч забобонам про те, що на мансардних поверхах забудовники розташовують неліквідні квартир, усе більше людей звертають увагу на житло саме з мансардою. По-перше, це обумовлене гранично низькою вартістю житлової площі за 1 м2. А по-друге, покупці навчилися грамотно підходити до підбору нерухомості та обходять можливі проблеми стороною. Більше не доводиться турбуватися про сховані нюанси, що спливуть після покупки або виконання ремонту. Потенційний мешканець легко може запросити проектну декларацію. І якщо компанія відмовляється її надавати, то з конкретним ЖК інвестори бажають не зв'язуватися.

Чому нерухомість із мансардою коштує дешевше? Доступна ціна не є ознакою неякісного оздоблення, економії або недотриманням екологічних норм. Просто стіни деяких кімнат на мансардному поверсі скошені і при ремонті власникам доводиться це враховувати. Під скошену стіну не поставити шафу, ще не можна як завгодно розставити меблі і доводиться звертатися по допомогу до дизайнера або самостійно ламати голову над комфортним облаштуванням будинку.

Так як не всі прагнуть морочити голову з подібними дрібницями, девелоперу простіше знизити ціну і за рахунок грошової вигоди привабити інвесторів. Крім того, у житло під дах обов'язково прийдеться встановлювати кондиціонер для охолодження кімнат у теплу погоду. А якщо будівельники не передбачили шар утеплення, то перед початком чистового оздоблення прийдеться оснастити стіни шаром теплоізоляції.

Гарний вид з вікна

Оскільки мансарда перебуває на останньому поверсі новобудови, то з вікон квартири прекрасно проглядається простір навколо. Якщо не подобається, коли у вікна заглядають перехожі або мешканці інших будинків, то мансарда – відмінне рішення.

При підборі грамотного дизайну на мансардному поверсі легко створити загадкову атмосферу. Наприклад, при виборі оздоблення в еко-стилі або рустик можна завісити вікна ліхтариками, задрапувати тонким тюлем, оснастити підвіконня подушками і створити ідеальну релакс-зону. Ще одна гарна ідея для оздоблення простору навколо вікон у квартирі з мансардою – організація стелажів під книги, декор або дитячі іграшки.

Нестандартне планування

Житло під дахом відкриває власникам можливість незвичайним чином обставити спальні, кабінет, вітальню, кухню або іншу кімнату. Тут не працює класичне розміщення приміщень, тому що скошена частина мансарди вимагає до себе особливої уваги. У такому разі девелопер пропонує інвесторам або вільне планування (за винятком «мокрих» зон) або ж самостійно за допомогою архітектора підбирає місця для кімнат.

Творчим людям неодмінно прийдеться по душі вікно в стелі для ванної кімнати або спальні. Також класно мансардний поверх підходить для організації просторої тераси або трансформація балкона під літню їдальню або зону для ранкового чаювання.

Нерідко компанії-забудовники пропонують дворівневі квартири з мансардою. У такому випадку кухня, санвузли, вітальня і гардероб залишаються на першому рівні. А спальня, дитяча, бібліотека або кабінет переносяться під дах. Це дозволяє розширити функціональність житла, використовуючи мансарду винятково для відпочинку або приємного проведення часу.

Гарне освітлення та можливість монтажу каміна

Залежно від проекту ЖК вікна у квартирі розташовуються у щитовій стіні або під нахилом. Рідко використовуються конструкції типу дормер або антидормер (вікно втоплене у дах). Незалежно від рішень компанії-забудовника всередину приміщення проникає максимум сонячного світла і житло не видається темним.

Якщо квартира однорівнева, тоді тут передбачена установка традиційних вікон і стеля у будинку досягає 3-5 метрів. У дворівневому варіанті використовується прийом подвійного світла або ж розміри і дизайн вікон міксується. Для тих, кому важливо розширити простір і створити відчуття «повітря», мансарда стане найкращим вибором.

Ще один важливий момент – у квартирах з мансардою можна встановити справжній, а не фальш-камін. Оскільки житло розташоване під кришок, то буде легко підготувати димохід і передбачити інші необхідні норми для монтажу каміна. Власники квартир на інших поверхах позбавлені розкоші облаштувати у вітальні власний куточок з каміном.

 

Вас також може зацікавити:

Квартира на останньому поверсі: усі за та проти

Які квартири краще – на першому або останньому поверсі

Планування в новобудовах: просто про складне

Трендові інтер'єри квартир у новобудовах в 2019 році

Інвестиції у нерухомість

Передбачена компенсація 3% річних для окремих категорій мешканців Львівської області
Наглядова рада ПрАТ “ХК “Київміськбуд” призначила на посаду Голови правління – президента компанії Василя Олійника.
Результати роботи команди за 12 місяців та висновки по ринку первинної нерухомості Києва.