Особливості чорнового та чистового оздоблення квартири 29/05/2018

До списку новин
Особливості чорнового та чистового оздоблення квартири

Більшість квартир у новобудовах продаються із чорновим і чистовим оздобленням та зовсім рідко без ремонту. У покупців виникає маса питань про стан житла, що купується, адже ступінь і якість оздоблення напряму впливає на вартість квадратного метра.

На що звертати увагу під час вибору об'єкта для інвестування? Якщо мова йде про елітну нерухомість, питання відпадає само собою. При ціні квадрата від 2-х тисяч доларів будівельні компанії пропонують не тільки ремонт, але й повне облаштування внутрішнього простору. Такий же підхід реалізується в Європі, Америці та в інших розвинених регіонах. Там забудовник реалізує житло з меблями і технікою, тому інвестори не замислюються про ремонт, а тільки обирають підходящий дизайн квартири або котеджу.

Українські девелопери пропонують таку нерухомість у рідких випадках, адже вона доступна далеко не всім клієнтам. От чому на вільному ринку, що розвивається, сформувалася інша тенденція: покупці самостійно обирають ступінь оздоблення залежно від особистих переваг і бюджету. Благо девелопери завжди намагаються йти назустріч інвесторам і навіть в одній новобудові продають житло з різними типами оздоблення.



Чорнове оздоблення квартири



Цей варіант приваблює низькою вартістю квадратури і досить непоганим наповненням. Забудовник встановлює склопакети і вхідні двері. А ще будинок до здачі в експлуатацію підключають до комунікацій. У кожну квартиру підводять електрику, каналізацію і холодну воду. Також монтують систему опалення: у більшості випадків використовується двоконтурний газовий котел та сталеві радіатори, які розводять по всьому периметру. Додатково здійснюють стяжку підлоги і стін. Таким чином, житло готове до наступного дизайнерського або косметичному ремонту. Але перед покупцями виникає ряд завдань. Наприклад, потрібно вирівняти поверхні для шпалер або настилу ламіната. Ще потрібно залучення будівельної бригади, замовлення дизайн-проекту, монтаж сантехніки.

Серед переваг варто відзначити універсальність. Кожний інвестор самостійно вирішує які саме дизайнерські рішення реалізувати у квартирі. Це можуть бути натяжні стелі, монтаж теплої підлоги, установка будь-якого перекриття. При цьому об'єкти із чорновим оздобленням продаються у вільному плануванні, а міжкімнатні перегородки легко зруйнувати та звести нові.

Основним мінусом такого оздоблення є наступне дороге облаштування квартири. Іноді весь наступний ремонт обходиться в 30% від початкової вартості житла. Крім того, в об'єкті із чорновим оздобленням немає можливості жити і робити ремонт одночасно. Так що з новосіллям потрібно почекати мінімум 3 місяця, до того моменту поки будівельники закінчать робіти.

Чистове оздоблення квартири

Чистове оздоблення включає всі роботи, які виконують при чорновому ремонті та набір додаткових модернізацій. Залежно від статусу житла і планів девелопера у квартирах можуть підготувати підлогу до покриття, вирівняти стіни, підготувати місця під сантехніку та монтаж розеток з вимикачами. Іноді будівельники облаштовують санвузол: монтують унітаз, раковину і недорогу ванну. Кухня теж піддається поліпшенню – робоча зона комплектується плиткою. Додатково монтуються міжкімнатні двері з дерева. Забудовники реалізують об'єкти із чистовим оздобленням в новобудовах економ і середнього класу. Такі квартири вже готові до заселення.

Ремонт здійснюється з використанням якісних матеріалів. Вартість квадрата від цього не зростає, адже девелопер закуповує матеріали для оздоблення за оптовими цінами. Якщо займатися чистовим оздобленням самостійно, то це точно вийде за рамки розумного бюджету. З девелопером така ситуація повністю виключена.

Серед мінусів варто виділити відсутність індивідуальності в об'єктах. Забудова виглядає типово не тільки зовні, але й всередині. Житлові об'єкти схожі між собою, скрізь використовуються ті самі матеріали, сантехника. Варто пам'ятати, що новобудови згодом всідаються, тому бувають ситуації, коли вже виконаний ремонт потрібно повністю переробляти.

Яке оздоблення вибрати?

Насамперед необхідно визначитися з бюджетом на придбання і враховувати час, який слід витратити на наступний ремонт. Також потрібно врахувати переваги членів вашої родини. Потрібно оцінювати покупку комплексно, щоб не потрапити в складну ситуацію.

Вибирати чорнове оздоблення слід тільки в тому випадку, коли хочеться зробити дорогий дизайнерський ремонт або є потрібна сума для ремонтних робіт. Інвестору також буде потрібно контролювати процес облаштування площі, а це теж забирає певний час.

Зупинити свій вибір на чистовій обробці слід тим людям, які не мають досить грошей на дорогий ремонт або прагнуть швидко відсвяткувати новосілля. Також бувають випадки, коли молода родина просто прагне поміняти орендовану квартиру на власну або з'їхати від батьків. У даній ситуації замислюватися про ремонт зовсім не хочеться та для життя досить звичайного чистового оздоблення.

Будівельні компанії самостійно регулюють усі питання з ремонтом і якістю оздоблення. Деякі організаційні моменти, характеристики будівельних матеріалів і строки виконання ремонту вказуються у договорі.

 

Вас також може зацікавити:

Розширюємо простір: 5 способів зробити 1-к квартиру більше

Як правильно оформити нерухомість у спадок в 2018 році

Купівля нерухомості в 2018: податкове навантаження і обов'язки продавців

Як накопичити на власне житло? Варіанти з реальними цифрами

На якому етапі будівництва краще купувати квартиру

Передбачена компенсація 3% річних для окремих категорій мешканців Львівської області
Наглядова рада ПрАТ “ХК “Київміськбуд” призначила на посаду Голови правління – президента компанії Василя Олійника.
Результати роботи команди за 12 місяців та висновки по ринку первинної нерухомості Києва.