Розширюємо простір: 5 способів зробити 1-к квартиру більше 15/05/2018

До списку новин
Розширюємо простір: 5 способів зробити 1-к квартиру більше

При покупці однокімнатної квартири потрібно розуміти, що про особистий простір для кожного члена родини варто забути назавжди. Але навіть таку складну ситуацію можна виправити декількома способами. Поділ на функціональні зони дозволить хоч трохи вирішити проблему. Нерухомість у новобудові має ряд переваг. Розділити простір тут простіше, ніж у старій квартирі. Звичайно новий об'єкт має вільне планування і мінімум несучих конструкцій. А от квартира у «хрущівці» або «сталінка» обов'язково буде мати стіну між житловою кімнатою і кухнею. Але навіть у такому випадку можна зробити з однокімнатного об'єкта двокімнатний.

Використовуйте скляні двері

Такі легкі та повітряні перегородки зможуть перетворити будь-який інтер'єр. Тісні коридори вони зроблять більш просторими. Ще можна використовувати прозорі або матові варіанти і доповнити їх м'яко спадаючими тканинами. Так легше всього відокремити житлову зону від іншої квартири.

Серед плюсів рішення потрібно виділити простоту реалізації і експлуатації. При цьому скло не займає занадто багато місця, легко монтується і не краде природнє освітлення. А от до мінусів варто віднести крихкість матеріалу (особливо якщо обрана тонка перегородка). Для створення потрібного захисту від зайвого шуму рекомендується вибирати варіанти с товстими стінками, але їх ціна задовольнить не всіх.

Зверніть увагу на практичний гіпсокартон

Перегородку можна зробити не тільки з тендітного скла, але й з більш довговічних матеріалів, наприклад, дерева або гіпсокартона. Таку конструкцію можна буквально звести за кілька годин, вона проста в монтажі та прослужить дуже довго.

При цьому перегородку необов'язково робити в один рівень зі стелею: можна поекспериментувати із нішами, облаштувати невеликий простір всередині, встановити в ширму книги, квіти або різноманітний декор. На жаль, гіпсокартон при неакуратному обігу ламається і не витримує вплив води. Тому якщо в родині є діти, слід кілька разів подумати, чи потрібно використовувати такий матеріал.

Підберіть підходящі меблі

Щоб швидко розділити один простір на кілька зон, досить використовувати якісні меблі. Наприклад, грамотно встановлені шафи-купе або стелажі із книгами допоможуть зонувати квадратуру. За шафою також можна сховати велике ліжко, а диван із широкою спинкою відмінно підійде для відділення простору кухонної зони від житлової кімнати. Такий спосіб досить бюджетний і не вимагає особливих витрат.

Підійдуть будь-які дешеві меблі, немає потреби ганятися за ексклюзивними моделями і дорогими матеріалами. Швидко переміщаючи меблі легко добитися необхідного ефекту і швидко перебрати підходящі варіанти розміщення. До мінусів такого способу варто віднести відсутність реального зонування, адже поділ простору є лише візуальним.

Використовуйте незвичайну підлогу

Цей спосіб рідкий і зустрічається в дизайнерських квартирах. Щоб грамотно розділити квадратуру, звичайно злегка піднімають або опускають підлогу в кімнаті. Такий спосіб дуже популярний у Європі і розвинених країнах за океаном, а у нас зустрічається рідко. Знову ж, проблема функціонального поділу залишається. Члени родини не зможуть усамітнитися і відпочити. При цьому монтаж такого рішення вимагає відповідного бюджету і кваліфікованих будівельників.

Організуйте дворівневу квартиру

Добитися незвичайного поділу простору можна добудувавши другий поверх у нерухомості. Цей спосіб підходить для власників об'єктів у новобудовах з високими стелями і дореволюційних будинках. Над житловою кімнатою робиться надбудова зі сходами.

Зверху виходить повноформатна житлова кімната, де можна встановити широке ліжко, дитячий куточок, шафу для одягу або книг. Перегородки можна реалізувати за допомогою гіпсокартона, а поруччя із твердих порід дерева. Такий спосіб також потребує суттєвих грошових вливань і внесення змін у технічний паспорт квартири. Але два рівня точно гарантують комфорт усіх членів родини.

 

Вас також може зацікавити:

Особливості чорнового та чистового оздоблення квартири

На якому етапі будівництва краще купувати квартиру

Купівля нерухомості в 2018: податкове навантаження і обов'язки продавців

Як накопичити на власне житло? Варіанти з реальними цифрами

Як правильно оформити нерухомість у спадок в 2018 році

Передбачена компенсація 3% річних для окремих категорій мешканців Львівської області
Наглядова рада ПрАТ “ХК “Київміськбуд” призначила на посаду Голови правління – президента компанії Василя Олійника.
Результати роботи команди за 12 місяців та висновки по ринку первинної нерухомості Києва.