На якому поверсі краще жити 01/11/2019

До списку новин
На якому поверсі краще жити

Підібрати на 100% ідеальну квартиру – справа не з легких. Обов'язково знайдуться дрібниці, які зіпсують враження від нерухомості. Наприклад, непривітні сусіди, занадто гучне подвір’я, автомобільна дорога поруч із будинком та інші моменти можуть причиняти дискомфорт. Але куди більшою проблемою може стати квартира на невідповідному поверсі. І тут усе залежить не тільки від вимог конкретного покупця, але й від об'єктивних причин. У сьогоднішній статті ми спробуємо розібратися, на якому поверсі жити найкомфортніше.

Чисте повітря та екологія

Густонаселені райони мегаполісів переповнені автомобілями та громадським транспортом. Екологія у жвавих місцях залишає бажати кращого. А якщо недалеко від комплексу є підприємство, повітря в окрузі буде дуже брудним.

Шкідливі речовини концентруються на 1-3 поверсі незалежно від розташування новобудови. Починаючи від 4 поверху домішок у повітрі стає менше. Це стосується лише компонентів вихлопних газів від транспорту. Захиститися від викидів великих підприємств або ТЕЦ куди складніше. Чадний газ і продукти горіння азоту під час горіння вугілля, мазуту або дизпалива концентруються на висоті 7-16 поверхів.

Враховуйте розташування нерухомості в районі та найближчі до неї об'єкти. Оптимальним вибором буде квартира на 4-6 поверсі (якщо мова йде про дуже густонаселений район).

Пожежна безпека

На жаль, більша частина пожежних станцій не має потрібного встаткування для порятунку людей у надзвичайній ситуації. Автотранспорт зазвичай має сходи довжиною до 30 метрів і лише деякі частини укомплектовані машинами зі сходами до 50 метрів. Пожежна бригада без проблем зможе обслужити дев'ятиповерховий будинок. Врятувати людей вище 16 поверху буде вже проблематично без спеціального оснащення. У маленьких містах із технічним оснащенням усе ще гірше.

Купувати квартиру вище 16 поверху слід дуже уважно. Необхідно ознайомитися з основним технічним оснащенням нерухомості. Нерідко девелопери встановлюють пожежну сигналізацію та системи швидкого видалення диму. Це підвищує шанс на те, що вам вдасться безпроблемно вибратися з висотки сходами під час пожежі.

Безпека майна

Крадіжка майна із квартири шляхом злому замка – досить розповсюджений злочин у будь-якому місті України. Більша частина правопорушень відбувається в денний час, коли мешканці перебувають на роботі, а діти в школі або садку.

Квартири на перших поверхах менше зламують, тому як злочинця можуть злякати перехожі або власники нерухомості на інших поверхах. Але якщо на вікнах немає ґрат, тоді ризик злому підвищується.

Під дахом нерухомість теж привертає увагу злодіїв. Деякі вмільці легко проникають у квартири через євровікна та засклені балкони, використовуючи спеціальне встаткування.

Магнітне поле землі

Під час підбору квартири мало хто враховує силу магнітного поля землі. А вона напряму впливає на стан здоров'я людини та його самопочуття. Чим вище поверх, тим слабкіше поле. Часто в мешканців пентхаусів розвивається страх висоти та замкненого простору через занадто низький рівень магнітного поля. До того ж, можуть проявлятися різні недуги, наприклад, нервові розлади та порушення в роботі серця.
До сьомого поверху магнітне поле перебуває в нормі.

Інсоляція приміщень

Сонячне світло необхідне будь-якому дорослому та дитині. Воно впливає на вироблення певних вітамінів, поліпшує роботу внутрішніх систем, забезпечує комфортні умови для роботи та відпочинку. За умови достатної освітленості менше втомлюються очі. Висока вологість внаслідок низької освітленості може стати причиною розвитку захворювань дихальних шляхів та поширення грибка у квартирі.

Освітленість залежить не тільки від розташування нерухомості щодо сторони світла. Поверховість теж грає важливу роль, особливо в дуже розвиненому районі. Дерева, висотні будинки, торгівельна інфраструктура та інші об'єкти можуть закривати кімнати від природного світла. Тому верхні поверхи в плані інсоляції завжди у виграші.

Гарний вигляд із вікон

Апартаменти нагорі будинку завжди продаються дорожче, ніж на інших поверхах. Девелопери реалізують під дахом найдорожчі квадратні метри. Площа варіантів може бути 150 і більше м2. Водночас частина кімнат у пентхаусі буде мати панорамне заскління з відмінним видом на місто або зелену зону.

Під час підбору нерухомості з такими вікнами потрібно враховувати генеральний план забудови району. Нерідко гарний вид через 3-5 років закривають нові висотні будинки.

Шум

Жваві автомагістралі поблизу будинку можуть створювати проблеми для мешканців перших поверхів. Для комфортного життя поруч із дорогою слід обирати квартири нагорі. Але також необхідно враховувати розташування нерухомості. Нерідко кутові квартири на 5-9 поверсі виходять вікнами на порожній простір між будинками або дитячий майданчик. У такому випадку, шум від малят або автомобілів буде підніматися нагору немов у колодязі.

Тепло у квартирі

Комфортна температура в зимову пору року досягається в приміщенні декількома способами. Щоб не мерзнути, слід обирати квартири з утепленням, на сонячній стороні, у цегельному будинку тощо. Поверховість на температуру впливає в тому випадку, якщо є які-небудь порушення в системі опалення. У новобудовах тепло рівномірно розподіляється у всьому будинку від нижніх поверхів до верхніх. Але тому що перші поверхи перебувають близько до землі, мешканці можуть страждати від підвищеної вологості та холоду з підвалу. А в старих будинках квартири на 5 і 9 поверсі можуть прогріватися погано через застарілі комунікаційні системи та чавунні радіатори.

 

Вас також може зацікавити:

Які квартири краще – на першому або останньому поверсі

Плюси та мінуси дворівневих квартир

4 головні переваги мансардних поверхів у новобудові

Як перевірити квартиру у новобудові перед покупкою

Плюси та мінуси панорамних вікон

Передбачена компенсація 3% річних для окремих категорій мешканців Львівської області
Наглядова рада ПрАТ “ХК “Київміськбуд” призначила на посаду Голови правління – президента компанії Василя Олійника.
Результати роботи команди за 12 місяців та висновки по ринку первинної нерухомості Києва.