Квартира з вільним плануванням: У чому проблема та як грамотно облаштувати 03/04/2020

До списку новин
Квартира з вільним плануванням: У чому проблема та як грамотно облаштувати

Під час вибору нової нерухомості в столиці або великих містах, інвестори можуть зіткнутися з певними складнощами. По-перше, це прив'язка до планування та відсутність можливості самостійно облаштувати квартиру. По-друге, це вільне планування. Багато вважають, що таке планування розв'язує руки та дозволяє перетворити житлові квадрати на що завгодно. Але по факту вільне планування має низку обмежень. Порушувати їх не рекомендується, адже це може перешкодити комфортному життю не тільки інвесторів, але й інших мешканців у будинку. Команда нашого сайту розібралася з проблемами вільного планування та підготувала відповідну статтю.

У житлових приміщеннях із вільним плануванням завжди необхідно дотримуватися розташування мокрих зон. Тобто, переставляти кухні, ванні кімнати та санвузли допускається з певними обмеженнями. Наприклад, забороняється пересувати кухню та облаштовувати замість неї спальню або навіть коридор. Крім того, забороняється збільшувати санвузол за рахунок кухні та діяти, навпаки, збільшувати кухню за рахунок санвузла. Але вбиральню можна збільшити за рахунок квадратних метрів коридору. Також і кухня може бути збільшена за рахунок передпокою. Це правило пов'язане з безпекою сусідів знизу. У випадку проблем із комунікаціями, власник житла з вільним плануванням не затопить житлову кімнату сусідів.

Під час підбору нерухомості слід уважно розглядати вільне планування на плані. Особливу увагу потрібно приділяти границям зон, щоб можна було потім грамотно зонувати простір.

Потрібно мати запас квадратів у коридорі. Чим більше такий запас, тим краще. Слід звертати увагу на такі важливі особливості, як окремі спальні та суміжні кімнати. Необхідно досягти такої ситуації, у якій кухня або вітальня буде перебувати ближче до входу. А от особисті кімнати, наприклад, спальня хазяїв або дитяча, повинні перебувати трохи далі від входу.

Потрібно заздалегідь продумати та прорахувати площу заскління. Чим більше буде вікон, тим більше природного світла буде проникати в кімнати. Отже, можна обіграти будь-яку зону без обмежень. А от темна на плані кімната, навпаки, сковує та не дає реалізувати цікаву дизайнерську ідею.

Перед облаштуванням квартири з вільним плануванням потрібно точно визначитися з вимогами до житла. Чи буде квартира використовуватися як постійне місце для великої родини, або це лише тимчасовий притулок? Відповідь на це питання потрібно знати заздалегідь до пророблення всіх деталей.

Слід враховувати кількість дітей у родині та розпорядок дня дорослих. Від цього будуть залежати розміри кухні або їдальні. Кількість людей, що проживають у квартирі, впливає на квадратуру гардеробної. У процесі розробки детального плану враховується розташування меблів та особистих предметів. Розміщення меблів залежить від кількості мешканців та рівня активності.

Облаштування сучасних квартир із вільним плануванням може бути як дуже дорогим, так і цілком бюджетним. Тут усе залежить від бажання інвесторів виділитися та придбати функціональне житло. Можна використовувати як стандартні набори меблів, так і замовляти комплекти з Італії або Австрії. Якщо бюджет обмежений, цілком можна обійтися недорогими компактними меблями або трансформерами. Так можна зберегти більше вільного простору та реалізувати повітряний інтер'єр.

 

Вас також може зацІкавити:

Норми житлової нерухомості в Україні

Скільки квадратних метрів потрібно для комфортного життя

Види ремонту квартир – капітальний, поточний та косметичний

5 порад як збільшити простір невеликої квартири

Смарт чи однокімнатна: що вибрати?

 

 

Передбачена компенсація 3% річних для окремих категорій мешканців Львівської області
Наглядова рада ПрАТ “ХК “Київміськбуд” призначила на посаду Голови правління – президента компанії Василя Олійника.
Результати роботи команди за 12 місяців та висновки по ринку первинної нерухомості Києва.