5 порад як збільшити простір невеликої квартири 27/03/2020

До списку новин
5 порад як збільшити простір невеликої квартири

Старий житловий фонд зазвичай включає квартири з кімнатами невеликого розміру. Однокімнатні хрущівки не перевищують 35 квадратних метрів, тому підійдуть максимум самотньому інвестору або молодій родині без дітей. Але навіть цей варіант можна перетворити в затишне житло, якщо знати певні правила. За допомогою простих предметів інтер'єру або технічних рішень можна зробити невелику квартиру просторішою. Водночас платити за реконструкцію або авторський дизайн не буде потрібно. Усі роботи можна виконати без залучення фахівця.

Як візуально збільшити простір

  • Використовуємо світле оздоблення

Найпростіший спосіб боротьби з тісними спальнями та коридорами – вибір якісного оздоблення у світлих тонах. Наприклад, світлі стіни або паркет приємних відтінків будуть візуально розширювати приміщення. Можна додати до цього і якісні меблі бежевого та білого кольору. Вони гармонійно впишуться в інтер'єр і доповнить загальне приємне враження. Водночас можна використовувати ще один візуальний трюк – це пофарбувати стелю в темний колір. Так буде здаватися, що замість стандартних 2,7-2,8 метрових стель, у квартирі висота більш ніж 3 метра.

  • Правильний підбір меблів

Щоб зберегти корисний простір, не потрібно захаращувати кімнати зайвими предметами та меблями. Допустимо невеликий диван, що розкладається та 1-2 компактних крісла. У дитячій експерименти категорично заборонені. Потрібно вибирати модульні варіанти меблів, з великою кількістю відділень для зберігання дрібниць. Деякі польські та німецькі виробники меблів пропонують цікаві варіанти-трансформери. У разі необхідності ліжко можна перетворити в зручний стіл та навпаки.

  • Використовуємо дзеркала

Ця маніпуляція добре відома дизайнерам, які працюють із маленькими однокімнатними або двокімнатними квартирами. Дзеркала візуально розширюють простір та здається, що квадратів у кімнаті більше, ніж є насправді. Часто дзеркала можна зустріти у вузьких та темних коридорах. У цьому випадку їх потрібно спеціально підсвітити, щоб вони стали більш помітними. Також дзеркала можна використовувати на дверях у житлових кімнатах та поруч із диванами.

  • Використовуємо штори

Важкий текстиль може як скрадати квадрати, так і додавати. Наприклад, якщо кімната занадто світла, штори допоможуть зменшити потік світла. А штори від верху до низу візуально збільшують відстань від підлоги до стелі. Якщо такий текстиль має вертикальні смуги або інший геометричний малюнок, можна ще більше візуально розширити простір. Також штори можна підібрати в колір оздобленню стін та виконати їх із дуже тонкого матеріалу.

  • Використовуємо вертикальні полиці та начіпні шафи

Полиці, як і стелажі, дозволяють грамотно зберігати речі та звільняти проходи. Якщо в кімнаті дуже багато меблів, вертикальне місце для зберігання допоможе візуально збільшити простір. А якщо дозволяє висота стелі, можна розмістити над робочим столом або диваном великі полиці, куди помістяться книги та інші дрібниці. Також слід встановити спеціальні меблі в кутах та розмістити в них усе інше. У продажу зараз можна знайти безліч кутових шаф та навіть столів для зберігання речей.

 

Вас також може зацікавити:

Розумний ремонт в малогабаритній однокімнатній квартирі

Недорогий ремонт: можливо чи ні

Норми житлової нерухомості в Україні

Скільки квадратних метрів потрібно для комфортного життя

Види ремонту квартир – капітальний, поточний та косметичний

 

Передбачена компенсація 3% річних для окремих категорій мешканців Львівської області
Наглядова рада ПрАТ “ХК “Київміськбуд” призначила на посаду Голови правління – президента компанії Василя Олійника.
Результати роботи команди за 12 місяців та висновки по ринку первинної нерухомості Києва.