Види ремонту квартир – капітальний, поточний та косметичний 24/03/2020

До списку новин
Види ремонту квартир – капітальний, поточний та косметичний

Будь-який тип ремонту – це завжди грошові витрати. Власники майна цілком виправдано не бажають займатися ремонтом занадто часто, адже відновлення оздоблення або капітальне відновлення житла завжди пов'язане з певними незручностями. Потрібно витягти меблі, оновити комунікації, підібрати необхідну фарбу, матеріали та інше. По факту ремонт квартир навіть у разі грамотного підходу може займати від декількох місяців до декількох років. Оновлення інженерних систем, монтаж нових підлог у будівлі та будівництво перегородок займають дуже багато часу.

Ремонт квартир проходить у кілька етапів. Усе залежить від стану житла та намірів власника майна. Іноді потрібно лише часткове відновлення, але найчастіше ремонт передбачає розробку дизайнерського проекту, чорнові та чистові роботи, установку меблів та сантехніки. Якщо будівля зовсім стара, потрібне відновлення інженерних комунікацій або підведення нових. Сучасне житло неможливо уявити без водопостачання, електроенергії, каналізації.

Найчастіше заведено ділити ремонт на типи. Існує капітальний, косметичний та поточний ремонт квартир та будинків. Команда нашого порталу підготувала невелику статтю щодо ремонту та відмінностей одного типу від іншого. Сьогодні все ще можна зустріти дискусії щодо того чи іншого виду ремонту. Спробуємо розібратися в ситуації разом.

Косметичний ремонт квартир

Косметичний ремонт є найпростішим та найдешевшим типом роботи. Головна особливість такого відновлення житла – це поліпшення зовнішнього вигляду. Комунікації в цьому випадку не чіпають, будівельники лише знімають старе оздоблення та використовують абсолютно нові матеріали. Зазвичай досить простого фарбування стін або нових шпалер. У деяких випадках косметичний ремонт передбачає монтаж міжкімнатних дверей та сантехніки, а також підготовку плитки на підлозі. Виконувати косметичний ремонт потрібно не занадто часто. Мешканці самостійно вирішують, коли саме необхідно провести косметику. Ремонтом займаються 1 раз на 5 років або в разі необхідності. Дуже часто косметичний ремонт дозволяє підвищити вартість житла. Це буває необхідно під час продажу квартири або будинку, а також у процесі пошуку орендодавця. Зовнішній вигляд квартири стає більш свіжим та навіть маленький варіант стає затишнішим.

Капітальний ремонт у квартирі

Найчастіше саме капітальний ремонт пов'язаний із великими грошовими витратами. Власник житла разом із будівельною організацією здійснює перепланування, зносить стіни, прибирає старі інженерні комунікації, підводить нові комунікації. Іноді слід закладати стіни або готувати нові прорізи під двері між кімнатами. Дуже часто капітальний ремонт називають ремонтом під ключ, адже більшість компаній беруть та ведуть проект від початку до кінця. Тобто будівельники починають із голих стін, розробляють власний проект, розводять інженерні комунікації, встановлюють сантехніку та меблі.

Якщо житло дуже дороге або потрібно реалізувати якийсь цікавий проект, власники нерухомості замовляють дизайнерський проект. Фахівець розробляє візуалізацію та дизайн приміщень, а також готує спеціальний план розведення освітлення та розташування основних комунікацій. У цьому випадку план дозволяє заощадити час та гроші. Будівельні організації дотримуючись плану можуть швидко закінчити капітальний ремонт навіть у великих апартаментах.

Основні етапи капітального ремонту:

  • Розробка дизайнерського проекту;
  • Перепланування;
  • Зняття старого оздоблення та вивіз сміття;
  • Чорнове оздоблення;
  • Монтаж вікон та дверей;
  • Відновлення інженерних комунікацій;
  • Установка світильників та вимикачів;
  • Чистове оздоблення;
  • Монтаж стель;
  • Фінальне прикрашання приміщень;
  • Розставлення меблів.

Капітальний ремонт необхідний у новому житлі, якщо девелопери або забудовники не пропонують чистове оздоблення. Також капітальний ремонт буде потрібен у старому житловому фонді, наприклад, у разі облаштування хрущівки або сталінки. Будь-які комунікації старше ніж 30-40 років вимагають відновлення. В інакшому випадку, безпека таких квадратних метрів викликає багато запитань. Капітальний ремонт збільшує довговічність житлових кімнат.

Поточний ремонт квартири

Поточний ремонт займає позицію між капітальним та косметичним. Головна особливість – це більш трепетне ставлення до комунікацій. Поточний ремонт буде потрібно виконати в тому випадку, коли інженерні мережі ще не вийшли з ладу, але вже частково зносилися. Такий ремонт виправить проблеми та найчастіше виконується як профілактичний захід. Якщо вчасно виконати поточний ремонт, капітальний ремонт не буде потрібен ще довго.

 

Вас також може зацікавити:

Наскільки вигідно купувати квартиру у новобудові з готовим оздобленням

Недорогий ремонт: можливо чи ні

Трендові інтер'єри квартир у новобудовах в 2019 році

Як узаконити перепланування у квартирі

Як пережити ремонт у сусідів?

Передбачена компенсація 3% річних для окремих категорій мешканців Львівської області
Наглядова рада ПрАТ “ХК “Київміськбуд” призначила на посаду Голови правління – президента компанії Василя Олійника.
Результати роботи команди за 12 місяців та висновки по ринку первинної нерухомості Києва.