Як вибрати квартиру в новобудові для дитини 20/12/2019

До списку новин
Як вибрати квартиру в новобудові для дитини

Покупка нерухомості для дитини практично нічим не відрізняється від придбання квадратних метрів для молодої родини. Чинники, які можуть вплинути на вибір, приблизно однакові.

Пара, що бажає проінвестувати майбутнє свого малюка, повинна уважно підходити до кожного пропонованого об'єкта. Особливо це стосується новобудов, неперевірених часом. А от вторинний ринок побудований давно та всі можливі проблеми вже вирішені. Проте, плюсів нових будинків безперечно більше, ніж мінусів.

Переваги нерухомості на первинному ринку:

  • Сучасна нерухомість розрахована на 100 років безпроблемної експлуатації;
  • Використовуються передові технології, наприклад, монолітно-каркасна технологія, що гарантує надійність та безпеку готової будівлі;
  • Забудовники реалізують такі важливі технологічні рішення, як вентильований фасад, який надалі дозволить заощадити на комунальних послугах;
  • Майже всі будинки утеплюють з допомогою безпечних матеріалів, тому житло тепле та комфортне;
  • Планувальні рішення помітно відрізняються від планувань старого житлового фонду;
  • У дворах підготовлена інфраструктура;
  • Прибудинкова територія доглянута та прикрашена зеленими зонами.

Покупка житла на первинному ринку – це вигідна інвестиція в будь-які часи. Давайте тепер разом розберемося на що ж звертати увагу під час підбору новобудови.

Район та розташування

Основний чинник ціни – це місцерозташування майбутнього житла. Чим ближче до центру, тим дорожче квадратні метри. Якщо поруч є нова дорога, зелені зони, магазини, садки без черг, тоді ціна збільшується в кілька разів.

Під час вибору житла для дитини з огляду на район потрібно враховувати такі моменти. По-перше, скільки часу залишається до повноліття. По-друге, вступ дитини в певний університет. По-третє, чи є в родині автомобіль. Зважаючи на цю інформацію, можна починати підбирати житло, з огляду на всі побажання маляти або підлітка, а також матеріальний стан родини. Дуже зручно, коли майбутня квартира перебуває поруч із ВНЗ і немає потреби витрачати на дорогу приблизно 40-60 хвилин щодня.

Універсальна порада може бути тільки одна – обирайте споруджуваний об'єкт з урахуванням бюджету на покупку та транспортної доступності.

Інфраструктура поблизу

Коли діти маленькі, то нема сенсу оцінювати якусь певну соціальну інфраструктуру навколо новобудови. Однаково до закінчення школи вони будуть жити з батьками, а заїдуть у нову квартиру тільки після повноліття. Тому наявність поруч садка, гімназії або ліцею не має ніякого значення. А от торгівельно-розважальні центри, кафе, медичні центри будуть до речі. Ідеально, якщо недалеко від нового будинку буде спортивний центр, недорогий магазин з одягом, продуктовий ринок.

Екологія

Екологічна ситуація не менш важливий чинник під час підбору, ніж наявність інфраструктури. Краще, якщо поруч із новими квадратними метрами немає великих виробництв, логістичних центрів, складів із хімікатами, старого цвинтаря. Обов'язково враховуйте розташування поблизу аеропортів та великих автомобільних естакад. Навіть якщо вони перебувають на значному видаленні від будинку, шум буде дошкуляти мешканцям постійно. Крім того, потрібно пам'ятати про розвиток району в найближчі 5-10 років. Наприклад, поруч можуть побудувати нову дорогу, прокласти метро, облаштувати великий сміттєспалювальний завод та ін.

Матеріали будівництва

Девелопер може використовувати готові панелі для зведення висотки, а також цеглу або газоблок. Монолітно-каркасний спосіб передбачає використання залізобетону. Чим дорожче технологія та матеріал, тим дорожче буде вартість квадратного метра.

Надійність забудовника

Обов'язково потрібно обирати житло від великих гравців на ринку нерухомості України. Новачки, зазвичай, не здають квартири в строк, заощаджують на матеріалах, ігнорують встановлені норми будівництва. Але й девелопери з іменем можуть здавати в експлуатацію відверту халтуру низької якості. От чому тут потрібно підходити до питання більш індивідуально.

Краще звертати увагу не на повністю нові проекти, а на черги будівництва в готових міні-містечках. У мешканців готових будинків можна уточнити всю необхідну інформацію про якість квартир та можливі проблеми.

Також краще перевірити ще раз юридичні документи. Девелопер обов'язково повинен надати потенційним покупцям дозвіл на будівництво, документи на землю, проект нерухомості з експертизами.

Незайвим буде почитати відгуки про новобудови забудовника на форумах та в соціальних мережах. Також можна перевірити відкриті судові справи, у яких згадується будівельна компанія та з'ясувати чи немає проблем із фінансуванням будівництва.

Під час підбору житла для дитини потрібно орієнтуватися на однокімнатні квартири. Приблизно 50% всього нового житлового фонду – це варіанти площею 30-45 квадратів. Через 10-15 років можна буде безпроблемно продати нерухомість та розширитися. Попит на компактні об'єкти зберігається в будь-якій економічній ситуації.

 

Вас також може зацікавити:

Інфраструктура в новобудові: на що звернути увагу

Що таке смарт-квартира та у чому її особливості

Як обрати теплу квартиру

Чому потрібно найняти ріелтора під час покупки квартири в новобудові

Смарт чи однокімнатна: що вибрати?

Передбачена компенсація 3% річних для окремих категорій мешканців Львівської області
Наглядова рада ПрАТ “ХК “Київміськбуд” призначила на посаду Голови правління – президента компанії Василя Олійника.
Результати роботи команди за 12 місяців та висновки по ринку первинної нерухомості Києва.