За несплату податку на нерухомість буде накладатися штраф 08/06/2018

До списку новин
За несплату податку на нерухомість буде накладатися штраф

В Україні на законодавчому рівні затвердили механізм накладання штрафів за несплату податку на нерухомість. Механізм вже налагоджений і в офіційних джерелах з'явилася інформація про розміри пені і штрафу. Українці, які володіють квартирами та будинками із площею вище норми, мають всього два тижні на те, щоб оплатити податок на нерухомість. Після закінчення цього строку до них будуть застосовувати штрафні санкції.

Основні моменти викладені в Податковому кодексі. Якщо через 60 днів сума не буде сплачена, у подальшому доведеться заплатити більше. Наприклад, якщо затримка становить до одного місяця пеня дорівнюється 10% від суми податку. А якщо затримка більше 30 днів, слід заплатити додаткові 20% від суми податку.

Юристи відзначають, що в ПК України передбачена пеня у розмірі 120% від облікової ставки. У цей час облікова ставка становить 17%, а пеня – 20,4%.

Згідно із законодавством, платники податків самостійно вираховують суму потрібного податкового платежу. Ці дані необхідно вказати в декларації і подати документ у місцеві органі Державної фіскальної служби. Далі інформація звіряється з даними з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. У випадку, коли дані відрізняються, платник податків отримує на руки повідомлення-рішення з вимогою оплатити відсутню суму.

При необхідності в ДФС можна запросити обґрунтування розміру платежу. Відбувається ще одне звірення даних, затверджується нова сума ы знову висилається необхідний документ. Перше повідомлення-рішення повністю анулюється.
Перші квитанції з вимогою оплатити податок на нерухомість почали висилати наприкінці травня.

 

 

Вас також може зацікавити:

Нафтогаз повідомив умови безкоштовних лічильників для споживачів

Управителів багатоквартирних будинків змусять проходити професійну атестацію

Ініційоване обговорення нового законопроекту про захист прав інвесторів

Без парковки в житлових кварталах: навіщо це потрібно і куди подіти машини

За несплату податку на нерухомість буде накладатися штраф

Передбачена компенсація 3% річних для окремих категорій мешканців Львівської області
Наглядова рада ПрАТ “ХК “Київміськбуд” призначила на посаду Голови правління – президента компанії Василя Олійника.
Результати роботи команди за 12 місяців та висновки по ринку первинної нерухомості Києва.