У столиці з'явилася нова міні-скульптура з бронзи 12/06/2018

До списку новин
У столиці з'явилася нова міні-скульптура з бронзи
"ЖК Подол Град"

На території столичного житлового комплексу «Подол Град» з'явилася міні-скульптура «Київська плінфа». Її встановили в рамках партнерства будівельної корпорації «Укрбуд» і автора проекту «Шукай!» Юлії Бевзенко. Завдяки цій ініціативі, що популяризує Київ і його історію, в столиці з'являються бронзові міні-скульптури, які презентують місто. Раніше були відкриті такі знакові фігури, як Київський трамвай, Київський торт, Київський каштан, Котлета по-київськи та інші.

Бронзова «візитівка» київських зодчих на Подолі стала сьомою в рамках проекту. Вона зображує плінфу - обпалену цеглу, відому ще з давніх часів, яку використовували при зведенні таких шедеврів зодчества, як Золоті ворота та Софія Київська.

За словами Юлії Бевзенко, 13-сантиметрова «Київська плінфа», створена скульптором Сергієм Галенко, стала найприхованішою міні-скульптурою проекту. А це означає, що киянам і гостям міста буде вдвічі цікавіше знайти цю нову рису Подолу.

 

  • Ми погодилися підтримати цей проект, тому що нам не байдуже, як буде виглядати місто, - зазначив генеральний директор «Укрбуд Девелопмент» Олег Майборода. - Зводячи житловий комплекс «Подол Град», ми враховуємо історичні особливості архітектури цього району, навколишній ландшафт, відмовилися від асфальту на користь вимощених бруківкою мостових, витримуємо історичну геометрію вулиць, встановлюємо стилізовані ліхтарі. Мені б хотілося, аби «Київська плінфа» стала ще однією знаковою пам'яткою Подолу та Києва. Тим місцем, де люди будуть призначати зустрічі і побачення, використовувати його в якості орієнтира. Приємно і те, що тепер у київських будівельників з'явилася своя історична «візитна картка».
  • Часто пам'ятники та скульптури обростають своїми міфами і історіями, які з часом йдуть у народ. Відкриваючи «Київську плінфу», Юлія Бевзенко жартома запропонувала свою легенду: хто потре бронзову цеглу, той обов'язково отримає житло в Києві.

 

Вас також може зацікавити:

Нафтогаз повідомив умови безкоштовних лічильників для споживачів

Управителів багатоквартирних будинків змусять проходити професійну атестацію

Ініційоване обговорення нового законопроекту про захист прав інвесторів

Без парковки в житлових кварталах: навіщо це потрібно і куди подіти машини

За несплату податку на нерухомість буде накладатися штраф

Передбачена компенсація 3% річних для окремих категорій мешканців Львівської області
Наглядова рада ПрАТ “ХК “Київміськбуд” призначила на посаду Голови правління – президента компанії Василя Олійника.
Результати роботи команди за 12 місяців та висновки по ринку первинної нерухомості Києва.