У столиці з'явилася нова міні-скульптура з бронзи 12/06/2018

До списку новин
У столиці з'явилася нова міні-скульптура з бронзи
"ЖК Подол Град"

На території столичного житлового комплексу «Подол Град» з'явилася міні-скульптура «Київська плінфа». Її встановили в рамках партнерства будівельної корпорації «Укрбуд» і автора проекту «Шукай!» Юлії Бевзенко. Завдяки цій ініціативі, що популяризує Київ і його історію, в столиці з'являються бронзові міні-скульптури, які презентують місто. Раніше були відкриті такі знакові фігури, як Київський трамвай, Київський торт, Київський каштан, Котлета по-київськи та інші.

Бронзова «візитівка» київських зодчих на Подолі стала сьомою в рамках проекту. Вона зображує плінфу - обпалену цеглу, відому ще з давніх часів, яку використовували при зведенні таких шедеврів зодчества, як Золоті ворота та Софія Київська.

За словами Юлії Бевзенко, 13-сантиметрова «Київська плінфа», створена скульптором Сергієм Галенко, стала найприхованішою міні-скульптурою проекту. А це означає, що киянам і гостям міста буде вдвічі цікавіше знайти цю нову рису Подолу.

 

  • Ми погодилися підтримати цей проект, тому що нам не байдуже, як буде виглядати місто, - зазначив генеральний директор «Укрбуд Девелопмент» Олег Майборода. - Зводячи житловий комплекс «Подол Град», ми враховуємо історичні особливості архітектури цього району, навколишній ландшафт, відмовилися від асфальту на користь вимощених бруківкою мостових, витримуємо історичну геометрію вулиць, встановлюємо стилізовані ліхтарі. Мені б хотілося, аби «Київська плінфа» стала ще однією знаковою пам'яткою Подолу та Києва. Тим місцем, де люди будуть призначати зустрічі і побачення, використовувати його в якості орієнтира. Приємно і те, що тепер у київських будівельників з'явилася своя історична «візитна картка».
  • Часто пам'ятники та скульптури обростають своїми міфами і історіями, які з часом йдуть у народ. Відкриваючи «Київську плінфу», Юлія Бевзенко жартома запропонувала свою легенду: хто потре бронзову цеглу, той обов'язково отримає житло в Києві.

 

Вас також може зацікавити:

Нафтогаз повідомив умови безкоштовних лічильників для споживачів

Управителів багатоквартирних будинків змусять проходити професійну атестацію

Ініційоване обговорення нового законопроекту про захист прав інвесторів

Без парковки в житлових кварталах: навіщо це потрібно і куди подіти машини

За несплату податку на нерухомість буде накладатися штраф

Яскравий зразок нового, популярного сьогодні, формату заміського клубного житла преміум класу
Проєкт, який дбайливо викоханий великою командою професіоналів
Будівництво шостої черги активно триває – наразі йде зведення монолітного каркаса будівлі на рівні вже 6 поверху.