У Києві почали відключати каналізацію за борги 29/06/2018

До списку новин
У Києві почали відключати каналізацію за борги

«Київводоканал» почав відключати перших злісних неплатників комунальних послуг від водовідведення. Для цього використовується спеціальне обладнання, яке дозволяє через загальний стояк заблокувати квартиру. У середині червня 2018 року була проведена робота з неплатниками, що проживають на Троєщині. Як повідомляють представники комунального підприємства, відключають боржників, які систематично не оплачують рахунки. Суми і строки несплати варіюються залежно від квартир.

Для того щоб заблокувати каналізацію, застосували заслінку «Chop-2008». Колектор легко блокується без наслідків для сусідніх житлових приміщень. Разом із заслінкою в стояк опускається мініатюрна камера, тому помилки в роботі повністю виключені. 

 

Після завершення всіх операцій складається акт про припинення водовідведення у квартирі. Вказується ім'я та прізвище фахівця, який зробив блокування через стояк. Також у документ заноситься дата попередження і відключення, а ще розмір заборгованості. Додатково зазначені дії по відновленню роботи каналізації. Документ оформляється у двох екземплярах, один з яких передається боржникові. Тепер все залежить від неплатника. Згідно з поточним законодавством, неплатникам можуть повністю відключити квартири від водопостачання і відведення.

Варто відзначити, що відновлення роботи каналізації – це окрема послуга з відповідною оплатою. По мірках фахівців, демонтування заслінки коштує близько двох тисяч гривень.

На такі заходи по роботі з боржниками «Київводоканал» вирішив піти через суттєві заборгованості. Борг киян становить 427 мільйонів гривень. При цьому представники підприємства говорять про можливість реструктуризації боргів. Для цього слід звернутися у центр обслуговування споживачів.

Коментар експерта

Провідні юристи столиці сходяться у думці, що дії представників «Київводоканал» виходять далеко за правові рамки. Враховуючи, що останні кілька років підприємство виставляє незаконні рахунки, ситуація складна. У Київській міській державній адміністрації знають про проблеми, але нічого зробити не можуть. При цьому будь-яке втручання в комунікації та інженерні мережі є неправомірним.

 

Вас також може зацікавити:

Нафтогаз повідомив умови безкоштовних лічильників для споживачів

Управителів багатоквартирних будинків змусять проходити професійну атестацію

Ініційоване обговорення нового законопроекту про захист прав інвесторів

Без парковки в житлових кварталах: навіщо це потрібно і куди подіти машини

За несплату податку на нерухомість буде накладатися штраф

Передбачена компенсація 3% річних для окремих категорій мешканців Львівської області
Наглядова рада ПрАТ “ХК “Київміськбуд” призначила на посаду Голови правління – президента компанії Василя Олійника.
Результати роботи команди за 12 місяців та висновки по ринку первинної нерухомості Києва.