Новобудови в малонаселених мікрорайонах Києва 21/04/2020

До списку новин
Новобудови в малонаселених мікрорайонах Києва

Сучасний мегаполіс не залишає шансів на розмірене життя. Постійний транспортний трафік та величезна кількість людей створюють шумове забруднення. Для більшості покупців нової нерухомості питання комфорту стоїть на першому місці. Тому вони все частіше звертають увагу не тільки на екологію в районі, але й на рівень шуму.

У столиці України можна знайти практично будь-який варіант під свій бюджет та потреби. Тут уже зараз побудовано безліч «мурашників» та є тихі місця на околицях. У першому випадку, кількість сусідів та машин на паркуванні буде нараховуватися декілька тисяч. А от тихі та спокійні місця навряд чи будуть нараховувати понад сотню сусідів.

Команда нашого порталу зібрала список кращих новобудов у малонаселених мікрорайонах Києва. У матеріал потрапили будинки класу економ, комфорт та бізнес. Згідно з загальною тенденцією, центр столиці буде активно забудовуватися в майбутньому. Щільність забудови тут залишиться високою. Але це не означає, що в центральних районах Києва не можна знайти будинки з мінімальною кількістю сусідів. Розбираймося разом!

Центральна частина

Колись мікрорайон Чорна Гора вважався одним із найцікавіших у плані інвестицій. Тут було не так багато багатоповерхових будинків та можна було купити квартиру на вигідних умовах. Але зараз район втратив колишній шарм та вже не привертає увагу покупців, які бажають жити в тиші. Забудовники максимально ущільнили забудову та продовжують активно будувати.

На фоні мікрорайону Чорна Гора, який втратив переваги, дуже вигідно виглядають райони Звіринець та Бусова Гора. Тут будується безліч малоповерхових клубних будинків із мінімальною кількістю квартир. Темпи будівництва поки не занадто високі, але все може помінятися за 3-4 роки.

Мікрорайон Солом'янка повторює долю Чорної Гори, тому підбирати тут варіанти просто безглуздо. Проте Олександрівська Слобідка, що перебуває поруч, буде цікава потенційному інвестору. Ця локація практично не міняється протягом десятиліть, тому можна сподіватися на те, що через кілька років щільність забудови тут не збільшиться. Багатоповерхових будинків тут багато, але поки цифра не критична. Кількість мешканців району слабко впливає на завантаженість інфраструктури та її зношення.

Також тим, хто готовий вкласти гроші в нерухомість, можна порадити розглянути приватний сектор. Наприклад, у Жулянах будується безліч клубних будинків. Навколо будуть компактні котеджі на 1-2 поверхи та мінімум голосних сусідів. Це непоганий варіант, якщо немає проблем із транспортом та є час на постійні поїздки до станції метро.

Околиці Києва

Неправильно радити підбирати житло на околицях столиці всім підряд. Більша частина інвесторів залишиться незадоволені таким рішення та вибере варіанти в центральних районах. Нерухомість на відстані від інфраструктури більше сподобається тим, хто звик до самотності. На фоні інших районів непогано виглядають Покол, Новобіличі, Феофанія та Лиса Гора. У цих локаціях щільність населення на 1 Га значно менше, ніж у центральних частинах Києва.

Лівий берег столиці традиційно випадає з загальної категорії, тому як знайти тут по-справжньому тихі місця дуже проблематично. Райони тут завжди щільно забудовані, а кількість масштабних проектів перевалила за десяток. Зазвичай забудовники відразу ж організовують будівництво 3-5 багатоповерхових новобудов. Тому навіть один такий проект повністю міняє вигляд мікрорайону та збільшує навантаження на інфраструктуру. Кожний багатоповерховий будинок включає по 1000-1500 квартир.

ТОП цікавих проектів у малонаселених мікрорайонах

  • ЖК Tourbillon
  • Мікрорайон: Протасів Яр
  • Вартість квадратного метра: від 27 тисяч гривень

Місцерозташування цього проекту дуже цікаве. Поруч із новобудовою немає багатоповерхової нерухомості, а знаходиться тільки зелена зона, кілька лікарень та медичних центрів. У зоні пішої прогулянки інвестори знайдуть тільки приватний сектор, тому сусідів тут не занадто багато.

Сам проект виглядає нестандартно навіть для столиці. По своєму дизайну та архітектурі він більше нагадує будівлі в Азії. Девелопер збирається побудувати 3 висотки на 32 поверхи кожна з єдиним стилобатом. Центральна новобудова буде віддана під комерційну нерухомість, а інші будівлі будуть житловими.

Будівельна компанія планує облаштувати територію. Поруч із нерухомістю облагородять зелений парк та зроблять кілька дитячих майданчиків. Також тут побудують супермаркет для мешканців, відкриють фітнес-центр та іншу корисну інфраструктуру. Для власників авто підготують великий паркінг.

Дитячий садок в 230 метрах від комплексу

560 метрів до супермаркету

Багаторівневий паркінг для автомобілів

Власний дитячий майданчик

Облаштований спортивний майданчик

Цілодобова охорона та відеонагляд

 

Девелопер зробить майже кожну квартиру з великими панорамними вікнами та підготує 2 санвузли навіть у малогабаритних варіантах на 2 кімнати. Також забудовник зробить якісний ремонт на сходових клітках, встановить панорамний ліфт, змонтує встаткування для очищення води. На даху будівель буде працювати котельня для безперебійного опалення нерухомості. Ще будівельна група встановить у периметрі відеокамери та зробить багаторівневу систему безпеки з цілодобовою охороною.

Поки з цим проектом не все ясно, адже його будівництво йде дуже повільно. У цей час ведуться судові слухання щодо законності зведення будівлі в цьому мікрорайоні.

  • ЖК Svitlo Park
  • Мікрорайон: Теличка
  • Вартість квадратного метра: від 22 тисяч гривень

Проект буде цікавий інвесторам без великого бюджету. Ціна квадрата залишається доступною рядовому покупцю. Правда низька вартість обумовлена близькістю промислових підприємств та не занадто тихою локацією. Хоча, за огляду на інші проекти в Києві, тут буде цілком комфортно.

7 дитячих садочків поряд з комплесом

Супермаркет та інші магазини

Підземний паркінг для автомобілів

Власний дитячий майданчик

Облаштований спортивний майданчик

Цілодобова охорона та відеонагляд

 

Мікрорайон збираються забудувати будинками на 10 поверхів. Також з'являться великі новобудови на 26 поверхів, але їх буде не занадто багато. Усього на великому майданчику підготують 23 об'єкти, які будуть включати більш ніж 7 тисяч квартир. Міська влада поки не збирається давати дозвіл на забудову мікрорайону. Тому цілком очевидно, що щільність забудови збережеться найближчим часом.

Девелопер готує проект з урахуванням потреб мешканців мікрорайону. Тут в обов'язковому порядку з'явиться соціальна та торговельна інфраструктура. Мешканці зможуть скористатися новими супермаркетами, кафе, салонами краси, спортивними залами та іншими об'єктами. Тут же з'явиться кілька приватних дитячих садків, шкіл, центрів раннього розвитку, секцій та медичних центрів.

Поки єдиною проблемою проекту (крім наявності під боком промислових об'єктів столиці) є затягування строків. Девелопер планував здати ряд новобудов наприкінці 2019 року, але поки цього не зробив. Нова дата введення в експлуатацію, яка намічена на 1 квартал 2020 року, також не викликає довіри. Цілком ймовірно, що будівництво не зможуть завершити в строк та потенційним інвесторам буде потрібно чекати ще 9-12 місяців.

  • ЖК Оранж Сіті
  • Мікрорайон: Лиса Гора
  • Вартість квадратного метра: від 16 тисяч гривень

Дитячий садок та школа на території комплексу

Власний торгівельний центр

Багаторівневий паркінг для автомобілів

Власний дитячий майданчик

Облаштований спортивний майданчик

Затишна зона відпочинку на території

 

ЖК Оранж Сіті – це ще один недорогий проект у мікрорайоні Теличка, який перебуває на невеликій відстані від Світло Парк. Нерухомість нараховує 8 будинків по 26 поверхів кожний. Клас комфорт будується за монолітно-каркасною технологією з газобетону. Вартість квадратного метра девелопер тримає вкрай низькою з низьки причин. По-перше, новобудови зводяться в досить безлюдному місці поруч із зеленою зоною. Інфраструктури поблизу практично немає. По-друге, транспортна доступність залишається вкрай складною. Хоча поруч і є кілька зупинок громадського транспорту, на дорогу до метро можна витратити 30 хвилин та навіть більше. На особистому авто доїхати до будинку також проблематично. До підземки приблизно 3 км пішки.

Проте поруч із проектом точно не будуть з'являтися інші об'єкти. Житло з трьох сторін оточене високими деревами. Плюс девелопер збирається побудувати інфраструктуру для мешканців, щоб покупці квартир не витрачали свій час. Тут збираються побудувати дитячі садки, школи, торгово-розважальний центр, медичну клініку та багато чого іншого. Девелопер планує облаштувати зелену зону та побудувати пішохідні та велосипедні доріжки. З'являться асфальтовані дороги та тротуари, світлодіодне освітлення, лавки та урни.

Дитячий садок на території комплексу

270 метрів до супермаркету

Наземний паркінг для автомобілів

Власний дитячий майданчик

Облаштований спортивний майданчик

Цілодобова охорона та відеонагляд

 

Welcome Home на Стеценко – жилий комплекс із відмінною концепцією, який розташований у тихому мікрорайоні поруч із малоповерховими дорогими котеджами. Девелопер відмовився від будівництва величезного проекту з висотками, а вирішив забудувати великий майданчик компактною нерухомістю. Тут зведуть усього 7 будівель на 10 поверхів кожний і супутню інфраструктуру. З'явиться власний приватний дитячий садок, супермаркет, спортивний зал, клініка з діагностичним обладнанням. Проект передбачає приблизно 1500 квартир, але на кожному поверсі в будинках буде розташовуватися всього по 4 об'єкти.

Серед особливостей проекту варто виділити близьке розташування торгово-розважального центру Lavina Mall. Тут уже зараз є маса кафе швидкого харчування, магазинів, розваг для дітей та дорослих.

Частина нерухомості вже побудована та введена в експлуатацію. Також є варіанти, які тільки будуються та доступні для покупки на вигідних умовах. З мінусів проекту варто виділити панельну технологію будівництва, низькі стелі та загальне наповнення квартир. Більша частина нерухомості передається клієнту без оздоблення. А до плюсів житла в районі Берковець варто віднести низьку вартість квадратного метра, індивідуальне опалення та відмінні умови розстрочки.

  • ЖК O2 Residence
  • Мікрорайон: Бортничі
  • Вартість квадратного метра: від 16,5 тисячі гривень

Дитячий садок в 530 метрах від комплексу

540 метрів до супермаркету

Наземний паркінг для автомобілів

Власний дитячий майданчик

Облаштований спортивний майданчик

Зарядні станції для електромобілів

 

O2 Residence – єдиний ЖК із нашого списку, який може дати мешканцям дійсно відокремлене життя. Новобудови розташовані в глибині зеленої зони Бортницького лісу поруч із метро Бориспільська. На автомобілі дістатися підземки можна всього за 15 хвилин.

Проектом передбачене будівництво малоповерхових будинків класу комфорт на повністю закритій території. Тут будуть встановлені відеокамери та підготують окремий в'їзд для транспортних засобів. Забудовник обіцяє підготувати якісну інфраструктуру. Тут з'являться магазини, кафе, дитячий садок та інші об'єкти. Девелопер прокладе нову пішохідну доріжку, а також відновить стару розбиту дорогу до ЖК.

 

Вас також може зацікавити:

ЖК у Києві поблизу нових станцій метро

Забудова передмістя: перелік нових ЖК, де незабаром почнуть продаж квартир

Шумове забруднення та його вплив на підбір житла

Елітна нерухомість Києва

Рейтинг найбільших забудовників Києва

Передбачена компенсація 3% річних для окремих категорій мешканців Львівської області
Наглядова рада ПрАТ “ХК “Київміськбуд” призначила на посаду Голови правління – президента компанії Василя Олійника.
Результати роботи команди за 12 місяців та висновки по ринку первинної нерухомості Києва.