Як захистити свою квартиру від злодіїв: корисні поради від експертів 22/11/2019

До списку новин
Як захистити свою квартиру від злодіїв: корисні поради від експертів

Всупереч тому, що сучасні новобудови відповідають стандартам безпеки, мешканцям розслаблятися не варто. Якщо житловий комплекс ще не закінчений і не огороджений високим парканом із відеоспостереженням, ризики зберігаються. Особливо, якщо поруч постійно ведеться будівництво, і ніхто не звертає особливої уваги на людей поруч із новобудовами. А якщо на поверсі є квартири, що ще пустують та постійно ведеться ремонт, краще заздалегідь подбати про власне майно.

У сьогоднішній статті ми зібрали 7 дієвих способів захисту квартири від злодіїв.

Встановлюємо надійні вхідні двері

Найчастіше злом квартири відбувається шляхом підбору ключа до дверей. Також полотно можуть просто вибити. Якщо двері старі та дерев'яні, то зловмисник легко з ними впорається. Тому після того як квартира була прийнята та оформлена, потрібно уважно оглянути проріз, а ще дверне полотно.

Нерідко девелопери заощаджують і встановлюють у нове житло дешеві китайські металеві двері. У цьому випадку потрібно відразу ж купити броньовані двері з надійною замковою системою. Не полінуйтеся замовити грамотну консультацію та не шкодуйте грошей за монтаж. Так ви точно будете впевнені у якості полотна.

Надійні двері захистять від злому стандартними способами. Кожна секунда для зломника може виявитися фатальною, возитися із занадто надійними дверима він не буде. Адже так є ризик, що хтось із сусідів вийде на сходову клітку й помітить зловмисника.

На які двері потрібно звертати увагу

Металеві двері відрізняються ціною та, відповідно, товщиною сталевого листа. Універсальне правило – чим товстіше дверне полотно, тим складніше його зламати, деформувати, розрізати, проробити отвір. Оптимальним вибором буде модель, у якій товщина листа становить 2-3 мм. Для більшої безпеки внутрішня частина теж повинна бути виконана з надійного матеріалу. Між зовнішньою та внутрішньою частиною не буде зайвим ще один сталевий лист. Щоправда, за таку надійність доведеться викласти чималеньку суму.

Внутрішній каркас повинен бути виконаний зі спеціальної профільної труби. Відрізки приварюють один до одного, тому готове полотно протистоїть фізичному впливу та не втрачає форму від удару. Замкова система обов'язково повинна мати додаткову бронепластину, щоб замок попросту не вибили спеціальним інструментом.

Петлі повинні бути схованими, тоді їх буде складніше зрізати. Непоганим вибором буде двері із системою ригелів, які неможливо зняти. Монтаж подібної моделі обійдеться дорожче, ніж стандартних дверей.

Вибираємо гарний сейфовий замок

Варто пам'ятати, що навіть найдорожчий замок можуть зламати, якщо в злодія буде вдосталь часу. Тому головне завдання власника дорогої нерухомості – створити максимум проблем зловмисникові. Рекомендується купувати та встановлювати 2 види замків. Ідеальною комбінацією є монтаж сугальдного та циліндрового замка. Трохи дорожче буде електронний замок, що відкривається за відбитком пальця або спеціальною карткою. Також у продажу є величезний вибір комбінованих рішень, які доступні за низькими цінами.

Сигналізація та відеокамери

Щоб злякати злодія, досить встановити макет сигналізації або повісити відеокамеру над вхідними дверима. Наклейка про те, що об'єкт перебуває під охороною, теж знизить ризик злому. Але якщо хочеться справжнього захисту, а не бутафорії, слід підібрати сучасну сигналізацію.

Популярні системи включають відразу ж декілька датчиків, що забезпечують комплексний захист від зловмисників. Обов’язково необхідно встановлювати детектор злому двері та розбиття скла. Датчик руху в спальні або вітальні дозволить уберегти своє майно від крадіжки.

Підключення до пульта охорони – краще рішення у великому місті. Охорона після спрацьовування сигналізації, зазвичай приїжджає через 4-7 хвилин. У маленьких містах зі швидкістю реагування бувають проблеми, сподіватися тільки на фізичну охорону не варто.

Відеокамери краще вибирати з максимальною роздільною здатністю та ті моделі, які можуть знімати в темряві. Так можна бути впевненим у тому, що обличчя злодіїв потраплять на відеозапис навіть вночі. Непоганим способом захисту майна стане монтаж камери на вулиці. Краще перестрахуватися та встановити обладнання так, щоб воно знімало всі підходи та під'їзди до будинку. У випадку крадіжки можна дізнатися, як пересувалися зловмисники, на якому автомобілі приїхали та ін. Всередині квартири камери не повинні бути перед очима. Мініатюрну модель легко розмістити поруч із книгами, побутовою технікою, шафами.

 Захищаємо вікна від злому

Мало хто догадується, що розрекламовані металопластикові вікна легко зламуються звичайними відмичками. Системи відмінно зберігають тепло, але зовсім безсилі перед досвідченими злодіями. Ризик злому підвищується, якщо хазяї квартири живуть на першому поверсі. От чому краще заздалегідь передбачити ґрати. П'ятий поверх теж дуже ризиковий, тому як злодії можуть залізти у квартиру з даху.

Варто подбати про те, щоб зловмисники не змогли пробратися в житло через вікно. На одній зі стін не повинно бути пожежних сходів. Балкони, що примикають один до одного, можуть допомогти злодію в крадіжці. Незасклена лоджія на верхньому поверсі також підвищує ризик.

Деякі власники нерухомості покривають скло тонким шаром бронеплівки. Вона захищає від проникнення в приміщення. Удар важким предметом ні до чого не приведе. Деякі дорогі плівки можуть навіть витримувати вибухову хвилю та не руйнуються під дією кислоти або вогню.

Для тих, хто побоюється крадіжки, рекомендуємо встановлювати фурнітуру, яка протистоїть злому. Ручки, замки та замикаючі механізми неможливо відкрити будь-яким інструментом. Ломиком або викруткою їх не можна пошкодити.

Монтаж сейфу

Усі коштовні речі, прикраси та готівку краще зберігати в міні-сейфі. Навіть якщо злодій потрапляє у квартиру, йому нічим буде поживитися, окрім техніки або одягу. Але тут важливо правильно встановити сейф, адже більша частина маленьких моделей важить не занадто багато. Деяким злодіям удвох вдається витягти його в машину та вкрасти разом із цінностями. А розкриття навіть дорогого сейфа – це лише справа часу.

Якщо вдома зберігаються цінні папери, дорогі речі, великі суми грошей, тоді доцільно встановити два сейфи. Один з них (дешевий) розміщують на видному місці, а другий маскують у стіні або приховують меблями. Так зловмисників буде простіше обвести навколо пальця.

Неочевидні способи захисту свого майна

Якщо мешканці занадто довго відсутні у квартирі, корисно буде встановити систему, яка регулює освітлення. З допомогою сайту або додатка можна запрограмувати «розумні» лампочки або світильники на те, щоб вони вмикалися за певним розкладом. Деяких злодіїв така імітація зупинить. Для додаткового захисту слід встановити на під'їзд кодовий замок, звичайний або відеодомофон. Гарні відносини із сусідами – це плюс до безпеки свого майна. Щоб захистити квартиру на верхніх поверхах від крадіжки, можна домовитися та змонтувати залізні двері на сходовій клітці.

Більша частина крадіжок з нерухомості відбувається через халатність мешканців. Не слід говорити людям про дорогу покупку, тривалий від'їзд та ін. Усі коштовні речі в будинку зберігати не варто. Великі суми грошей потрібно переводити на свій рахунок у банку. А для цінностей краще просто орендувати банківську комірку.

 

Вас також може зацікавити:

Квартира на останньому поверсі: усі за та проти

Які квартири краще – на першому або останньому поверсі

4 головні переваги мансардних поверхів у новобудові

Плюси та мінуси панорамних вікон

На якому поверсі краще жити

Передбачена компенсація 3% річних для окремих категорій мешканців Львівської області
Наглядова рада ПрАТ “ХК “Київміськбуд” призначила на посаду Голови правління – президента компанії Василя Олійника.
Результати роботи команди за 12 місяців та висновки по ринку первинної нерухомості Києва.