Фасади новобудов: види, особливості, переваги 04/06/2018

До списку новин
Фасади новобудов: види, особливості, переваги

Сучасні будівельні компанії відходять від типової забудови і реалізують житло з унікальними характеристиками. Це стосується не тільки нових оздоблювальних матеріалів для внутрішнього облаштування, але й технологічних рішень для зовнішнього оздоблення. Фасад – це не тільки обличчя багатоповерхівки, але й відмінна можливість реалізувати ряд важливих технологій, які впливають на підсумкову вартість нерухомості.

Від фасаду новобудови напряму залежить ціна квадратного метра, енергоефективність і зовнішній вигляд будівлі. На етапі проектування архітектори і дизайнери спільними зусиллями продумують дизайн, а при необхідності комбінують кілька видів фасадів. Особлива увага приділяється колірному позначенню. Це робиться для того, щоб виділити новобудову на фоні іншої нерухомості та реалізувати цікавий екстер'єр.

На першому місці збереження енергії і тепла

Після того як Україна вибрала вектор розвитку убік Європи, забудовники почали більш свідомо підходити до енергоефективності. Фасади, які зберігають максимум тепла всередині та допомагають знизити витрати на комунальні послуги, сьогодні неймовірно популярні. Вони допомагають створити оптимальний мікроклімат всередині будівлі та стимулюють інтерес з боку інвесторів. Адже покупцям як нікому іншому важливо витрачати менше на утримання квартири. 

Будівельники використовують два основні типи теплоізоляції. Далі її закривають облицювальною системою. Відображаюча або рефлекторна ізоляція дозволяє відвести від будівлі до 99% інфрачервоного випромінювання. А утеплювач, що запобігає втраті тепла, захищає від холодного вітру завдяки низькому рівню теплопровідності матеріалу. Найчастіше застосовують мінеральну вату, пінополістирольні панелі, поліетилен та інше. Великий вибір матеріалів дозволяє забудовнику варіювати характер утеплювача залежно від різних факторів. Під час будівництва враховуються погодні умови у регіоні, кількість вітряних днів, вологість, клас житла та інші фактори.

У деяких невеликих містах кольоровий фасад впливає на продаж нерухомості. При правильно підібраному відтінку будівля легка виділяється серед інших у районі та привертає увагу інвесторів. А ще у великих житлових кварталах за допомогою кольору розділяють різні будівлі, щоб було зручніше орієнтуватися водіям і пішоходам.

Вентильований фасад

Вентильований фасад – складна конструкція, яка включає величезну кількість різних матеріалів і технічних рішень. Використовується термічний і гідроскопічний шар для поглинання зайвої вологи, утеплювач і облицювання. Якщо монтаж здійснений правильно, тоді між стіною і зовнішнім середовищем утворюються порожнечі. Вони підвищують енергоефективність і знижують втрату тепла. При цьому щоб новобудова виглядала красиво, використовуються керамограніт, панорамне заскління та інший дорогий облицювальний матеріал. Найчастіше вентильований фасад зустрічається у житлі класу бізнес та еліт.

У свою чергу, мокрий фасад реалізують у житлі класом нижче, і він більш розповсюджений. На утеплювач встановлюється монтажна сітка, далі штукатурка і звичайне фарбування. Можна вибрати будь-який відтінок і зробити фасад яскравим, але про додаткове збереження тепла мова не йде.

 

Вас також може зацікавити:

На якому етапі будівництва краще купувати квартиру

Без парковки в житлових кварталах: навіщо це потрібно і куди подіти машини

Україна на порозі електронної системи оцінки нерухомості

Як накопичити на власне житло? Варіанти з реальними цифрами

Деталі програми пільгового кредитування молоді

Передбачена компенсація 3% річних для окремих категорій мешканців Львівської області
Наглядова рада ПрАТ “ХК “Київміськбуд” призначила на посаду Голови правління – президента компанії Василя Олійника.
Результати роботи команди за 12 місяців та висновки по ринку первинної нерухомості Києва.