Мінрегіонбуд дозволив проектувати багаторівневі паркінги у будівлях 12/03/2019

До списку новин
Мінрегіонбуд дозволив проектувати багаторівневі паркінги у будівлях

Нові містобудівні норми дозволять проектувати та будувати паркінги на кілька рівнів у громадських будівлях до 5 поверхів. Також оновлені ДБН дозволять вводити в експлуатацію автоматизовані підземні паркінги у будівлях до 9 поверхів. Документ опублікований в офіційних джерелах і набуває чинності 01 червня 2019 року.

Лев Парцхаладзе, який займає посаду заступник міністра регіонального розвитку, розповів про пробіли у попередніх будівельних нормах. Раніше в документі не регламентувалися основні вимоги до забудовників у плані будівництва паркінгів. Тому автостоянки будувалися на першому поверсі та мали всього один рівень, що не зовсім зручно для автомобілістів. Новий документ дозволить заощаджувати місце і задовольняти потреби всіх автовласників. Також новий регламент допоможе змінити зовнішній вигляд багатьох ЖК, а ще позбавить квартали від великої кількості авто на майданчиках.

Громадські будівлі та споруди тепер обзаведуться власними просторими паркуваннями. Підземні автостоянки будуть мати ліфти або підйомники для зручності. Також у ДБН додана норма, яка регулює розташування в'їздів та виїздів з паркувань. Автомобільний потік повинен бути максимально віддалений від вікон житлових будинків, громадських приміщень, вікон загальноосвітніх установ і дитячих садків.

 

Вас також може зацікавити:

Що було з ринком нерухомості Києва в 2018

Нові містобудівні норми дозволять кухні-ніші

Держстат розповів про зниження об'ємів будівництва

Інфраструктура в новобудові: на що звернути увагу

Витрати на обігрів багатоповерхових будинків в Україні в 5 раз вище, ніж у Європі

Передбачена компенсація 3% річних для окремих категорій мешканців Львівської області
Наглядова рада ПрАТ “ХК “Київміськбуд” призначила на посаду Голови правління – президента компанії Василя Олійника.
Результати роботи команди за 12 місяців та висновки по ринку первинної нерухомості Києва.