Інвестори змінюють пріоритети і вибирають для вкладення коштів у нерухомість ринки, які швидко зростають 10/04/2019

До списку новин
Інвестори змінюють пріоритети і вибирають для вкладення коштів у нерухомість ринки, які швидко зростають

Нерухомість Сінгапуру, Мадриду і Токіо за рік піднялася в ціні більше ніж на 10%, і попит на неї продовжує зростати, а от у Дубаї та Лондоні ціни знижуються слідом за попитом. Найбільш стабільний ринок елітної нерухомості ЄС і особливо Німеччини ― у 2018 році інвестори робили найбільше запитів на нерухомість Берліна.

Аналітики International Luxury Property Expo (ILPE) (http://ilpexpo.com/) відзначають зміну географії інтересу інвесторів при виборі зарубіжної елітної нерухомості для вкладення коштів. У першу чергу їх цікавлять країни, де нерухомість стабільно зростає в ціні або активно дорожчає останніми роками. Наприклад, у Сінгапурі елітне житло подорожчало на 11,5%, хорошу динаміку показали Токіо (9,4%) та Пекін (7,3%). У 2018 році на ILPE було багато запитів на іспанську нерухомість, і це корелює з загальним ростом цін на об’єкти у країні. Наприклад, у Мадриді ціни зросли на 10,3%. Найбільш привабливою країною для купівлі елітної нерухомості в Європі уже багато років залишається Німеччина. Це можна пояснити стабільною політичною ситуацією і прозорою системою оподаткування. Тільки за минулий рік ринок нерухомості Німеччини залучив інвестицій на 57,5 млрд євро. За кількістю запитів, отриманих ILPE, нерухомість ФРН посіла у 2018 році перше місце серед країн ЄС. 

Євросоюз у цілому зберігає привабливість для інвесторів у елітну нерухомість. Якщо 2017 рік був непростим для ЄС ― крім Brexit Європа мала пройти випробування виборами в Німеччині та Франції, ― то 2018-й відзначився більшою стабільністю ринку нерухомості. Останній відразу відреагував на покращення політичної ситуації, і у 2018 році ціни на елітну нерухомість зросли. Так, у Берліні зростання склало 8,5%, у Парижі ― 6%. Найдорожче житло в ЄС зараз у Монако ― 1 м² коштує 62,5 тис. доларів. У середньому в 2018 році ціни на елітну нерухомість Євросоюзу зросли на 6%. Країни Західної Європи залишаються найбільш бажаними для інвестицій з метою збереження активів. 

Через політичну нестабільність на 1,8% здешевіла елітна нерухомість у Лондоні і на 2,4% ― у Стамбулі. А у світі найбільше «просів» ринок Ванкувера. Тут нерухомість стала дешевшою на цілих 6,2%. 

Якщо іще декілька років тому інвестори масово цікавилися ОАЕ, то зараз тренд на зниження цін у країні (в середньому на 6% на рік) змушує обережно вибирати об’єкти для вкладень. Проте, обсяг угод усе ще високий, а у 2020 році очікується поступове відновлення ринку і підвищення цін на нерухомість завдяки виставці «Експо 2020», яка відбудеться в Дубаї. 

Очікування у 2019 році 

За даними аналітиків ILPE, у 2018 році окреслилися тенденції, які продовжать впливати на ринок елітного житла і у 2019-му: 

  • Зростання інтересу інвесторів до туристичної нерухомості ― елітних апартаментів, які можна здавати в оренду. Це стосується як країн Європи ― Італії, Іспанії, ― так і Азії, наприклад, Таїланду.
  • Обережність в угодах ринку нерухомості Великобританії у зв’язку з Brexit у першій половині 2019 року.
  • З ринку поступово йде європейський капітал, а натомість зростає кількість інвестицій із країн Азії та СНД ― Китаю, Гонконгу, Індії, Росії, Азербайджану.
  • Зростає кількість угод, при вчиненні яких нерухомість купують на етапі проекту або на початковій стадії будівництва. 

Довідкова інформація: 

International Luxury Property Expo (ILPE) (http://ilpexpo.com/)

Виставки елітної зарубіжної нерухомості у форматі В2С, які проводяться для приватних інвесторів HNWIs у всьому світі: в Каннах, Шанхаї, Мумбаї, Москві, Бангкоку та інших містах. Одна з найбільших виставок Monaco International Luxury Property Expo 2019 пройде в Монако 15 – 16 травня в «Гримальді Форум» і збере 200 забудовників і 1000 приватних інвесторів із 80 країн світу.

Команда ILPE безпосередньо працює з приватними інвесторами і аналізує інтерес до елітної нерухомості у всьому світі.

Дані, наведені у звіті, надані аналітичною службою ILPE.

 

Вас також може зацікавити:

Країни світу з найвищими і найнижчими податками на нерухомість

The Exclusive Networking at Luxury Gala Party at Yacht Club de Monaco

Що було з ринком нерухомості Києва в 2018

Ініційоване обговорення нового законопроекту про захист прав інвесторів

Можливі ризики при інвестуванні в новобудову

Передбачена компенсація 3% річних для окремих категорій мешканців Львівської області
Наглядова рада ПрАТ “ХК “Київміськбуд” призначила на посаду Голови правління – президента компанії Василя Олійника.
Результати роботи команди за 12 місяців та висновки по ринку первинної нерухомості Києва.