Смарт-планування: особливості та переваги 26/12/2018

До списку новин
Смарт-планування: особливості та переваги

Квартири і таунхауси зі смарт-плануваннями надзвичайно популярні у великих містах. Така нерухомість виступає як інструмент для інвестицій, по душі самотнім людям, підходить студентам та інвесторам без великого бюджету. Особливо популярними смарт-планування стали у Західній Європі та США, де зараз спостерігається перенаселення мегаполісів і високі ціни на квадратні метри.

Смарт (розумне) планування передбачає функціональний поділ усієї площі на зони. Для цього не використовуються перегородки, що заощаджує місце і дозволяє використовувати кожний доступний метр. Тут немає довгих коридорів, великих ванних кімнат і найчастіше навіть балконів. Зате є досить місця для імпровізованої спальні і робочого куточка.

Переваги нерухомості зі смарт-плануванням

Доступний простір використовується більш раціонально. Планування функціональні та можуть бути підготовлені під потреби конкретного інвестора. Для облаштування використовується спеціальна вбудована побутова техніка і зручні меблі.

Обладнана прибудинкова територія і наявність корисної інфраструктури поблизу – ще один плюс. Квартири зі смарт-плануваннями нерідко розміщаються у великих житлових комплексах, де також є одно, дві та трикімнатні варіанти. Тому мешканці маленьких квартир почувають себе комфортно і можуть без проблем користуватися прилягаючою інфраструктурою. Наприклад, магазинами, паркуваннями, підсобними приміщеннями, соціальними об'єктами.

Особливості смарт-нерухомості

Будівельники дотримуються простих правил, щоб створити затишну квартиру із приставкою «смарт». Для цього повністю відмовляються від коридорів і стін між кімнатами. Кухня, вітальня і спальня виступають єдиним простором без дверей. Для зонування використовуються дерев'яні перегородки, тканинні штори, скло, пластик, метал. Меблі мають невеликі габарити, тому у квартирі навіть площею 30 метрів легко поміщається все необхідне.

Схожі характеристики мають відомі на ринку гостинки. Старий житловий фонд на відміну від новобудов включає варіанти з поганими комунікаціями, низькими стелями, поганою шумоізоляцією. При цьому вартість гостинки і смарт-квартири приблизно однакова.

При підборі нерухомості невеликої площі слід уважно читати договір купівлі-продажу. У забудовника необхідно дізнатися статус такого житла, адже зараз законодавство не роз'яснює, що таке квартира «смарт». Об'єкти з юридичної точки зору перебувають у підвішеному стані, адже по суті це не однокімнатна квартира. Можуть виникнути проблеми з контролюючими органами і пропискою. Краще уточнювати всі юридичні моменти разом з експертом.

Який стиль найкраще підходить для смарт-об'єкта

Маленька площа не терпить громіздких предметів і яскравого інтер'єру. Тому власники невеликих квартир вибирають лофт, мінімалізм і хай-тек. Велика кількість декоративних елементів буде виглядати занадто помітно. Перед початком ремонту незайвим буде провести підготовку. Необхідно скласти список всіх предметів інтер'єру, меблів і побутової техніки, які планують розмістити у квартирі. Від зайвого варто позбутися вже на цьому етапі, що дозволить заощадити місце у майбутньому.

Щоб підкреслити індивідуальний стиль потрібно вибирати правильну гаму. Підійдуть світлі та теплі відтінки, які візуально розширюють простір. Без обмежень можна використовувати зелень будь-якої висоти.

Вартість квадратного метра

Квартира зі смарт-плануванням – це відмінний вибір для покупця з невеликим бюджетом на покупку. Інвестор не платить за зайву квадратуру та отримує функціональний простір. Маленькі об'єкти дуже економічні та вигідні в плані утримання. Вони виконані з високоякісних матеріалів, утеплені і обладнані тепловими лічильниками.

Ціна такої нерухомості варіюється і залежить від ряду факторів. По-перше, враховується клас новобудови (економ, комфорт, бізнес і еліт). По-друге, розташування та район будівництва. Також на вартість впливає можливість перепланування, наявність панорамного заскління на всю стіну та вже встановлені меблі/техніка. Ціна квадратного метра становить 300-1000 доларів США.

 

Вас також може зацікавити:

Розумний ремонт в малогабаритній однокімнатній квартирі

Як вибрати підрядника для ремонту: кращі поради від виконроба

Ремонт однокімнатної квартири своїми руками

Як правильно вибрати кутову квартиру: переваги і недоліки житла

Трендові інтер'єри квартир у новобудовах в 2019 році

 

Передбачена компенсація 3% річних для окремих категорій мешканців Львівської області
Наглядова рада ПрАТ “ХК “Київміськбуд” призначила на посаду Голови правління – президента компанії Василя Олійника.
Результати роботи команди за 12 місяців та висновки по ринку первинної нерухомості Києва.