У Дніпрі добудують Катеринославський бульвар 29/08/2018

До списку новин
У Дніпрі добудують Катеринославський бульвар
"ЖК Катеринославський I"

Одну з визначних пам'яток і атмосферних місць Дніпра, Катеринославський бульвар, добудують. Він розташований в самому серці мегаполісу і закритий для проїзду автомобілів. За багатолюдність, стильну архітектуру і вечірнє сяйво вогнів бульвар навіть прозвали Дніпровським Арбатом. Новий пішохідний бульвар з'явиться на сусідній вулиці Південної. Ініціатором проекту виступила дніпровська девелоперська компанія Alef Estate, а автором проекту майбутнього бульвару - архітектурне бюро Filimonov & Kashirina architects. Проект нового бульвару досить простий і в той же час універсальний. За задумом архітекторів вулиця буде поділена на три поздовжні частини. Зони, розташовані ближче до будинків, призначені для зручності пішоходів, а простору і креативно оформлену центральну частину можна використовувати для різних заходів на свіжому повітрі - наприклад, невеликих вуличних концертів або перфомансів.


Родзинкою центру бульвару повинен стати незвичайний елемент - штучний струмок, протяжність якого складе близько 200 метрів. Трикутне гирлі струмка архітектори планують прикрасити невеликими фонтанами, а у вечірній час водний потік (втім, як і весь бульвар) буде особливим чином підсвічений. Крім того, спеціальні вуличні ліхтарі створять реалістичний ефект відблисків води на навколишніх будівлях. Це видовище обіцяє бути не просто красивим, а зачаровує, адже водна стихія відома своїм заспокійливим дією і здатністю гармонізувати простір. «Ідея струмка виникла у нас не просто так, це своєрідне нагадування про місцевій річці Половицю, яка була взята в бетонний колектор ще в кінці XIX століття і до цих пір протікає в такому вигляді під місцем проектування», - розповідає архітектор Сергій Філімонов. - «Ми впевнені, що цей незвичайний водойму, аналогів якому в Україні немає, створить на бульварі особливу атмосферу, пожвавить це місце і навіть стане його символом». Не забули автори проекту і про самих маленьких Дніпрянах, які гулятимуть на новому бульварі: для них обладнають дитячий майданчик нового покоління - з м'яким гумовим покриттям і безпечними рельєфами.


Ну а фактуру і принцип мощення пішохідного простору вулиці Південній, а також його декоративні елементи (кам'яні лавки, кулі і т.д.), архітектори повторять за зразком сусідньої Катеринославського бульвару, щоб вони гармонійно доповнювали один одного і візуально виглядали єдиною структурою. «Ми впевнені, що нова пішохідна вулиця стане не менш популярним місцем для прогулянок, ділових і романтичних зустрічей, культурного дозвілля жителів і гостей Дніпра, ніж знаменитий Катеринославський бульвар. Адже подібні пішохідні простору - це сучасний європейський тренд, який тільки починають брати на замітку українські міста », - відзначають в Alef Estate. У червні цього року проект нового пішохідного бульвару на вулиці Південна став лауреатом щорічного огляду-конкурсу кращих архітектурних проектів і реалізованих об'єктів «Премія Національної спілки архітекторів України». Робота архітектурного бюро Filimonov & Kashirina architects була нагороджена в номінації «ландшафтний дизайн». 

Коротка довідка про компанію

Alef Estate - найбільша девелоперська компанія України, організована в 2001 році в Дніпрі. Займається розробкою і розвитком масштабних бізнес-проектів по будівництву, реалізації та експлуатації об'єктів торговельної, офісної і житлової нерухомості. До числа відомих об'єктів компанії відносяться Катеринославський бульвар, МФК Cascade Plaza, ТРК МОСТ-сіті, ТДК Босфор, БЦ Призма, МФК Енігма, і ін. За 17 років існування на ринку нерухомості компанія Alef Estate реалізувала більше 400 тис. Кв.м., на стадії будівництва близько 180 тис. Кв.м.

 

Вас також може зацікавити:

Що було з ринком нерухомості Києва в 2018

ТОП-5 способів оплати за житло у новобудові

Норми про безбар'єрність набули чинності разом з новими ДБН

Ініційоване обговорення нового законопроекту про захист прав інвесторів

Планування в новобудовах: просто про складне

Передбачена компенсація 3% річних для окремих категорій мешканців Львівської області
Наглядова рада ПрАТ “ХК “Київміськбуд” призначила на посаду Голови правління – президента компанії Василя Олійника.
Результати роботи команди за 12 місяців та висновки по ринку первинної нерухомості Києва.