У порівнянні з 2020 роком, кількість інвестиційних продажів на первинному ринку житла може збільшитися в середньому на 10% 25/02/2021

До списку новин
У порівнянні з 2020 роком, кількість інвестиційних продажів на первинному ринку житла може збільшитися в середньому на 10%
DIM

У порівнянні з 2020 роком, кількість інвестиційних продажів на первинному ринку Києва і передмістя може збільшитися в середньому на 10%, перевищивши 60% від загальної кількості угод.

Про це повідомила Леся Павленко, керівник відділу продажів ЖК LUCKY LAND.
Експерт пояснила це тим, що вкладення коштів у первинний ринок житла до цих пір є найбільш вигідним для інвесторів, так як вартість квартир в нових якісних об'єктах - об'єктах нових форматів категорій комфорт + і бізнес - щорічно збільшується в середньому на 30-35% в гривневому еквіваленті. З урахуванням інфляції вкладення в первинний ринок фактично дають щорічний прибуток в розмірі не менше 20-25%, а за весь цикл будівництва розмір прибутку з урахуванням інфляції досягає 50% в гривні. При цьому максимальні ставки за гривневими депозитами строком на 2 роки (середній термін будівництва пускової черги житлового комплексу) складають лише 10%.

«Не дивлячись на те, що вартість квартир в об'єктах нових форматів в середньому на 1/4 вище, ніж в об'єктах категорії комфорт-класу, прибутковість вкладень в такі об'єкти на сьогоднішній день варіюється від 40% до 50%, що підкреслює високу затребуваність у покупців таких житлових комплексів. За найскромнішими оцінками вкладення в якісні об'єкти на первинному ринку житла дають прибуток мінімум в 4-5 разів вище, ніж кошти на депозитних вкладах. Іншими словами, якісні проекти стають важливою мотиваційною складовою для тієї частини потенційних покупців, які прагнуть не просто придбати квартиру, а ще й зберегти свої кошти », - зазначила вона.

За її словами, висока вартість об'єктів нових форматів прямо пов'язана з рівнем витрат забудовників на реалізацію такі проектів.

«Такі ЖК не можна назвати« мас-маркет », або« человейнік ». Тільки на створення повноцінної території дозвілля і відпочинку, а також окремих будівель під школу чи садочок, витрати забудовника майже в 3 рази вище, ніж в об'єктах економ-класу і в 1,5-2 рази перевищують витрати девелоперів, які реалізують ЖК комфорт-класу. Окремою статтею витрат є використання якісних будівельних матеріалів, відповідних за своїми характеристиками об'єктів бізнес-класу », - розповіла Леся Павленко, керівник відділу продажів ЖК LUCKY LAND групи компаній DIM.

Передбачена компенсація 3% річних для окремих категорій мешканців Львівської області
Наглядова рада ПрАТ “ХК “Київміськбуд” призначила на посаду Голови правління – президента компанії Василя Олійника.
Результати роботи команди за 12 місяців та висновки по ринку первинної нерухомості Києва.