У 2021 році вартість житла нових форматів категорій комфорт + і бізнес виросте в ціні в середньому на 15-25% 16/02/2021

До списку новин
У 2021 році вартість житла нових форматів категорій комфорт + і бізнес виросте в ціні в середньому на 15-25%

У 2021 році вартість житла нових форматів категорій комфорт + і бізнес виросте в ціні в середньому на 15-25% в залежності від якісних характеристик об'єкта, а також стадії готовності.

Про це повідомив засновник і керуючий партнер групи компаній DIM Олександр Насиковський.

За його словами, цінова ситуація на первинному ринку буде повністю відповідати попиту і якісним характеристикам об'єктів. Експерт зазначив, що лідери вітчизняного девелопменту поступово відмовляються від поняття «масове житло», спираючись на концепції, якість будівництва, створюваних об'єктах інфраструктури.

«В основному це стосується об'єктів нових форматів категорії комфорт + і бізнес, таких як об'єкти live-work-play, еко-рест-комплекси, Highlight-комплекси та ін. На даний момент саме таке житло користується підвищеним попитом потенційних покупців. На сьогоднішній день саме на таке житло спостерігається високий попит у всій Європі: в Україні - 50-55% попиту припадає на такі ЖК, в Польщі - понад 40-45%, в країнах Західної Європи - понад 40% », - розповів Олександр Насиковський.

На сьогоднішній день, на думку керівника групи компаній DIM, тільки кілька українських девелоперів впроваджують нову бізнес-стратегію в будівництві якісного житла, орієнтовану, перш за все, на потенційного покупця. При цьому в основі знаходиться концептуальність, індивідуальний архітектурний стиль ЖК в порівнянні з іншими об'єктами.

«Створення нового концептуального, технологічного і комфортного житла для підвищення якості життя - це нова бізнес-стратегія лідерів українського девелопменту. При цьому забудовники вже використовують в будівництві найсучасніші технології, створивши тим самим нове поняття на первинному ринку житла - TECHUMANITY. Суть його полягає в тому, що всі використовувані нові технології орієнтовані, перш за все, на потреби покупця житла », - підкреслив Олександр Насиковський.

Передбачена компенсація 3% річних для окремих категорій мешканців Львівської області
Наглядова рада ПрАТ “ХК “Київміськбуд” призначила на посаду Голови правління – президента компанії Василя Олійника.
Результати роботи команди за 12 місяців та висновки по ринку первинної нерухомості Києва.